22 helmikuuta 2015

Suklaa-lakritsa-vadelmakakku


Tässä kakussa yhdistyy tuhti suklaapohja, lakritsainen ganage ja raikas vadelmatäyte. Tuo lakujauhe on mulle melko uusi tuttavuus; ja olen hurahtanut aivan täysin!!!! :) Laku tulee tässä kakussa pienenä sivumakuna, mutta jos haluat oikein lakritsaisen kokonaisuuden, niin suosittelen että teet kakkuun lakumoussekerroksen.

Brownie pohja on yksi suosikeistani sillä se on on niin helppo tehdä ja super hyvää ihan itsessäänkin. Toiseen tasting kakkuun tein kaakaovetopohjan joten tähän halusin tuhdin ja suklaisen pohjan; jotta meitin morsmaikku sai maistaa kahta erityyppistä pohjaa :) Tällä ohjeella tein halk. 18 cm vuokaan joten tuplaa määrät jos haluat ns. "peruskokoisen kakun".

Brownie pohja
65 g voita
40 g tummaa suklaata
3/4 dl dl sokeria
1 muna
3/4 dl dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl kaakaojauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte
70 g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
2 tl lakritsajuurijauhetta
1 rkl muscovadosiirappia
2 rkl voita

Vadelmamousse
100 g pakastevadelmia
2 liivatetta
125 g mascarpone juustoa
1 dl vispikermaa
ripaus tomusokeria

Sulta voi ja suklaa kattilassa. Sekoita sokeri joukkoon, lisää sitten muna ja yhteen sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi, kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, kumoa ja halkaise kahteen osaan. Suklaa-laku ganage: Rouhi suklaa. Sekoita kattilassa muut aineet keskenään, kuumenna ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja aseta sivuun jäähtymään. Sulata pakastevadelmat ja paseeraa kattilaan. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna vadelmapyre ja liuota liivatteet joukkoon ja anna jäähtyä. Vaahdota mascarpone kevyesti ja lisää vadelmapyre joukkoon. Makeuta tomusokerilla. Vaahdota kerma ja kääntele lopuksi vadelmaseokseen. Kokoa kakku samaan vuokaan jossa pohjan paistoit (puhdistettuun :) ) Aseta toinen pohjalevy tiiviisti pohjalle, kaada ganage ja levitä tasaisesti. Nosta toinen pohja ja painele jälleen tiiviisti jotta ganage tasoittuu. Kaada vadelmamousse päälle, nosta kylmään vähintään 4 tunniksi. Koristele salmiakkihipuilla ja tuoreilla vadelmilla. (Myös vadelmakiille sopisi kakkuun loistavasti.)


5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoitetaas nyt kokonaan ☺️ Tein siis 20 cm:n irtopohjavuokaan ja pohjasta tuli niin ohut ettei saanut halkaistua. Vadelmamoussea riitti juuri ja juuri peittämään kakku. Luulenpa että kokeilen uudelleen toisella kertaa 16cm:n vuokaan tai sitten teen tuplana tuohon 20 cm:n vuokaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kuulla että ei onnistunut :( Tein itse kakun tuohon 18 cm vuokaan ja sillä laitoinkin maininnan että määrät voi tuplata jos tekee isompaan..Ilmeisesti tuo muutamankin sentin koko ero vuuassa vaikuttaa paljon.. Toivottavasti uusi yritys on parempi; ja kakku maistuu muuten! :) Aurinkoista kevättä!

      Poista
  3. Ihanan herkullinen kakku! Tein tätä viikko sitten poikani rippijuhliin. Päälle laitoin vadelmia ja hyytelösokerikiilteen. Pohjasta tuli hieman ohut kun tein kaksinkertaisena 26 senttiseen vuokaan. Seuraavalla kerralla 24 sent. on varmaan sopivampi. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet testannut kakkua! Tuo vadelman ja lakun yhdistelmä on kyllä superherkullinen! Vadelmat pinnassa on tosi kiva ajatus :)

      Poista