10 toukokuuta 2015

Vaniljajäädykekakku


Tänään vietettiin upeiden ihmisten päivää; nimittäin äitienpäivää! Kutsuin perheeni meille koolle syömään..ruokaa ja rakkaita ihmisiä; täydellinen sunnuntai.. Ruokana nautimme pitapurilaisia peruna ja bataattiransalaisten kera, ja päivällisen viimeisteli makeat herkut..Toinen kakuista oli itse tekemäni vaniljainen jäädykekakku, ja toisen kakun hankin oppisopimustyöpaikastani; Royal bakerysta. Olen aivan koukuttunut tähän bakeryn suklaamoussekakkuun ja voisin syödä sitä kakkukaupalla!! :D Raikas jäädykekakku ja supersuklainen suussasulava moussekakku oli aivan mielettömän hyvä kombo tämmöiseen rinnakkaistarjoiluun.




Tässä ohje jäädykekakkuun:
Pohja
100 g digestivekeksejä
75 g voita

Vaniljamousse
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
1 dl sokeria
3 liivatetta

2,5 dl vispikermaa

Vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä

Lisäksi
2-3 passionhedelmää
3-4 rkl persikkapyrettä
sokeria
mansikoita
pistaasipähkinöitä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele irtopohjavuuan pohjalle (n.22 cm halk) ja paista 175 asteessa n.5 min. Anna jäähtyä. Laita kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna lähes kiehuvaksi, aseta sivuun hetkeksi jäähtymään hiukan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota keltuaiset sokerin kera kuohkeaksi. Vispaa ensin 1/3 lämmintä kerma-maitoseosta joukkoon, ja kaada tämä seos sitten kattilaan lopunkin kerma-maidon joukkoon. Nosta takaisin levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu kiisselimäiseksi. Siivilöi toiseen astiaan. Purista liivatteet kuiviksi, liuota lämpimään seokseen ja aseta sivuun. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen jäähtyneen vaniljaseoksen sekaan. Valmista vaniljakreemi(Sekoita kreemijauhe veden sekaan, anna saotua hetki kylmässä) Kaada hiukan moussea keksipohjan päälle, lusikoi tai pursota vaniljakreemi nokareina sinne tänne ja kaada sitten loppu mousse vuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota kakku sulamaan jääkaappiin n. 5 h ennen tarjoilua. Irrota kakku vuuasta pyöräyttämällä reunat irti kuumalla paletiveitsellä, siisti reunat. Sekoita lusikoitujen passionhedelmien sisus persikkapyreeseen ja makeuta sokerilla. Valuta kakun päälle, viimeistele mansikkaviipaleilla ja rouhituilla pistääsipähkinöillä.


2 kommenttia:

  1. Vaniljajäädykekakku mielettömän hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Tein vaniljamoussen ja lisäsin siihen liivatteita. Oli todella hyvää! Laitoin sen aikaisemmin häätestikakussa olleen vadelmamoussen päälle. Liivatetta oli suhteessä vähän, mutta un tein yksittäisiä kakkuja viin toimi. Molemmat olivat maukkaita. Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista