11 marraskuuta 2014

Tuttifruttikakku Petshop teemalla

Tein muutama viikko sitten pomon tyttöjen synttäreille tämän moussekakun: http://leivontagiaa.blogspot.fi/2014/10/mango-mandariini-moussekakku.html. Eilen tytöillä oli kaverisynttärit joihin myös tein kakun. Tytöt ovat paljon leikkineet Petshop hahmoilla, joten siitä tuli teema tähän kakkuun. Halusin kehitellä kakkuun hedelmäisen ja lapsille maistuvan täytteen ja niinpä reseptistä tuli seuraavanlainen:


Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 prk (200 g) Muksu hedelmäpalaherkku pilttiä (app.-ban-omena)
3 säilykepersikan puolikasta

1 prk Valio sitruunarahkaa
1 prk Mövenpick jogurttia, persikka-passion http://www.filos.fi/fi/tuotteet/tuotemerkit/movenpick/
3 dl vispikermaa
(1/2 dl tomusokeria)
1 dl Fazer tuttifrutti crushia

Kuorrutus
3 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

(Petshop kuva on tehty Dr. oetkerin tuotteilla: Kuva sokerimassasta, värjäyksissä käytössä nestemäinen musta ja punainen väri, ja kakun viimeistelyssä olen käyttänyt vaaleanpunaisia ja valkoisia koristehelmiä )

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kevyesti käännellen. Paista 175 asteessa .n 30 min

Jaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Viipaloi persikanpuolikkaat ja säästä säilykkeen lientä kostuttamista varten.

Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti ja rahka yhteen ja sitten kerman kanssa sekaisin. Lisää tuttifrutti crush ja halutessasi tomusokeria. (Itse laitoin ihan ripauksen sillä halusin että täyte ei ole kovin makea.) Kokoa kakku vuokaan jossa sen paistoit. Kostuta ensimmäinen kerros kevyesti persikoiden liemellä, levitä pilttiä ja asettele persikkaviipaleet. Sitten kerros rahkakermaa, toinen kakkukerros päälle ja toista kuten edellä. Nosta jääkaappin vetäytymään. Sekoita kreemijauhe kerman joukkoon ja vispaa kuohkeaksi.

Kumoa kakku alustalle ja levitä pintaan tasainen kerros kermaa ja pursota loppu reunoille.

(Kuva on piirretty ensin leivinpaperille, sitten jäljensin sen sokerimassasta ja tein yksityiskohdat. Alusta ja kuva on tehty hyvissä ajoin jotta ne ehtivät kunnolla kovettua.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti