01 helmikuuta 2015

Paahdettu paprika-meetvurstipiirakka

Hiljainen viikko päivitysten suhteen takana.. On ollut hieman kiirusta, sillä olen suunnitellut leivonnaisia tässä pian tuleviin yhteistyökuvioihin, olin myöskin aputyttönä yhdessä suklaatyössä ja perjantaille oli leivoshommia The Cloth house juhlapukuliikkeen synttäreille.. Nyt on kuitenkin taas aika aktivoitua blogin suhteen! :) Terveelliset herkut teemajakso jää nyt tauolle; mutta aika ajoin niitä tietenkin päivittelen! Tulossa on runeberginpäivää, ystävänpäivää, laskiaista jne.. joten niihin liittyviä leivonnaisia on nyt tiedossa lähiaikoina!


Ostin tuossa viikolla Valion uutuuskermaa; paahdettu paprika ja se pääsi tänään pääosaan tässä suolaisessa piirakassa.. Muut täytteet valikoin periaatteella mitä kaapissa on :) Tuhtien täytteiden kaveriksi päätin tehdä hiivapohjaisen taikinan, jotta kokonaisuus ei olisi liian rasvainen. Tuloksena olikin erittäin maittava kokonaisuus sunnuntaipäivään! Näin se tehtiin:

Pohja
2,5 dl jauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1,25 dl vettä
n.2 rkl öljyä fetapaketista

Täyte
n. 15 siivua ohuita meetvurstisiivuja (itse käytin Hk ultrakevyt meetvursti)
pieni punasipuli
1 pkt arla fetaa (green olives&garlig)
oliivit fetapaketista
n. 5 pikkupaprikaa halkaistuna

Liemi
1 prk Valio kermaa, paahdettu paprika
2 munaa
mustapippuria
suolaa
chilijauhetta
valkosipuleita fetapaketista


Kuumenna vesi ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten lämpimään nesteeseen. Vaivaa nopeasti tasainen taikina ja jätä kohoamaan täyteaineiden valmistelun ajaksi. Leikkaa metukkasiivut paloiksi, punasipuli ohuiksi renkaiksi ja puolita oliivit. Sekoita ruokakermaan mausteita oman maun mukaan, puristettuja valkosipuleita x-määrä ja vatkaa munat kevyesti joukkoon. Painele jauhojen avulla taikina piirakkavuuan pohjalle ja muotoile pienet reunukset. Levitä pohjalle metukkapalat, punasipuli, oliivit ja murustele feta. Kaada sitten liemi päälle. Painele paprikan puolikkaat pintaan kuoripuoli ylöspäin. Paista 220 asteisessa uunissa n.25 min Vinkki! Jos tykkäät tulisesta niin jalopeno sopisi tähän myös loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti