12 helmikuuta 2015

Vaniljainen omppuleivos

Omena ja vanilja on on mielettömän ihana yhdistelmä. Tykkään tosi paljon leivonnaisista joissa on eri rakenteita ja paljon täytettä. Joskus olen ostanut näiden tyylisen leivoksen jostain, ja silloin mietin että pitää joskus itse leipoa moisia.. Nyt se aika sitten koitti!! :) Sain kokeiluun Modon erilaisia makusiirappeja ja niistä päätin tujauttaa rommisiirappia näihin.. Sitä olisi voinut olla hitusen enemmänkin! ;) Noh mutta; resepti olkaatte hyvät:



8 kpl
Kermavoitaikina
1,5 dl kuohukermaa
125 g voita
3 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1-2 rkl Modo rommisiirappia

Täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä

1 iso omena
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
2 rkl Modo rommisiirappia

1,5 dl kuohukermaa


Vaahdota kuohukerma. Nypi jauhoseos pehmeään voihin ja lisää kermavaahto joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja siirappi ,ja anna karamellisoitua hiukan. Lisää omenakuutiot ja anna porista pienellä lämmöllä, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita vesi ja kreemijauhe yhteen tasaiseksi tahnaksi.

Kauli taikina levyksi, taita kolmeen osaan ja kauli vielä kerran n. vajaa sentin paksuiseksi tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa keskeltä halki pituussuunnassa ja sitten kummastakin puolikkaasta 4 kappaletta n.10 x10 cm neliöitä. Painele muffinivuokien pohjille puolihuolimattomasti ja esipaista 5 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Lusikoi jokaisen sisään nokare vaniljakreemia ja sitten omenakompottia. Jatka paistamista n.15-20 min. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja viimeistele leivokset pursottamalla jokaisen nyytin päälle nokare.

1 kommentti:

  1. Hirmuherkullisen näköisiä! :D Mielenkiintoinen tuo kermavoitaikina, en ole ennen kuullutkaan moisesta. Tekotapakin on kyllä hauska, kun kerma vaahdotetaan! :) Pitääpä laittaa nämä ihanuudet korvan taakse :)

    VastaaPoista