08 maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-kookostorttu tuoreilla marjoilla



Hyvää naistenpäivää! Pitihän sitä näin sunnuntaikahveen kaveriksi jotain leipoa, ja vieläpä kun on naistenpäivä niin kakku on kyllä paikallaan! :) Mantelimuropohja, samettisen pehmeä kookos-valkosuklaatäyte ja raikkaat marjat muodostaa ihanan kokonaisuuden. Itse en täytteeseen lisännyt sokeria sillä valkosuklaa mielestäni riittää tässä makeuttajaksi. Maista siis tekovaiheessa, haluatko lisätä makeutta!
Jos et tykkää kookoksen mausta, vaihda kookoskerma tavalliseen kermaan.

Pohja
125 g mantelimassaa
125 g voita
1 muna
3,5 dl jauhoja

Täyte
165 ml kookoskermaa
kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa

Päälle
N. 400-500 g tuoreita marjoja
hyytelösokeria
tuoretta sitruunamelissaa

Vaahdota mantelimassaa kunnes se notkistuu, vispaa voi muutamassa erässä joukkoon ja lopuksi muna. Nypi jauhot nopeasti joukkoon ja nosta kylmään. Laita kattilaan kookoskerma ja hienonnettu sitruunamelissa. Kiehauta, nosta pois levyltä ja anna jäähtyä. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle, pistele haarukalla reikiä ja aseta taikinan päälle leivinpaperi ja esim.kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteessa n.10-15 min. Jäähdytä ja irrota vuuasta. Laita liivatteet likoamaan. Siivilöi kookoskermasta sitruunamelissa pois ja kuumenna uudelleen. Kaada kuuma kookoskermaa rouhitun valkosuklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Liuota pehmenneet liivatteet joukkoon. (Varmista että kookos-suklaaseos on vielä lämmintä; jotta liivatteet liukenee) Vaahdota mascarponea ja lisää haaleaksi jäähtynyt suklaaseos. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon. Kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. (Väh.5 h, mielellään yön yli.) Asettele pinnalle tuoreita marjoja,sitruunamelissan lehtiä ja valmista päälle hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeiden mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti