13 toukokuuta 2015

Timjamilla maustetut pitaleivät


Kuten edellisessä postauksessa mainitsin; oli meillä äitienpäivänä ruokana pitapurilaisia. Tässä nyt jakoon reseptiä niihin :) Pitaleivät on super helppoja ja nopeita tehdä, ja maku on sata kertaa parempi kun valmiissa. Nopeat tehdä pitää todellakin paikkaansa; sillä aloitin taikinan teon vasta 1 h ennen vieraiden tuloa, ja hyvin päästiin syömään aikataulun mukaisesti; ja aivan uunituoreiden pitojen pariin :D Muutama perusraaka-aine vain sekaisin ja hops, ihanat ja pulleat pitaleivät ovat valmiita täytettäväksi. Näihin on melkeinpä yhtä monta täytevaihtoehtoa kuin tekijääkin..

2,5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl durumjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään ja lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota noin 1/2 h.Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle, muotoile pötköksi ja jaa 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse littanoiksi ympyröiksi (halk. n. 10-15 cm) Aseta leivinpaperoidulle pellille ja kohota taas 30 min. Paista 225 asteessa noin vajaa 10 min. Tarkkaile!! Pitaleipä kohoaa pulleaksi uunissa, se kuuluu asiaan joten älä vain puhkaise! :)


Laitan tähän listaa mitä laitoin täytevaihtoehtoja esille; jos joku vaikka innostuu tekeen näistä tuollassii pitaburgereita (itse tietenkin tungin omaan pitaan kaikki mausteet) :D

Täytteet:
-jääsalaattia
-rucolaa
-tomaattia
-suolakurkkua
-jalopenoviipaleita
-itse tehty marinoitu sipuli
-paahdettu sipuli
-itsetehdyt jauhelihapihvit
-paistettu ananas
-cheddaria
-fetajuustoa
-ruohosipulinen creme fraiche
-valkosipuli/sitruunamajoneesi
-chilikastike
-makea sinappi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti