11 kesäkuuta 2015

Karamelli-vadelmakakku


Tämän kakun väsäsin tiistaina sen kunniaksi; että minusta tehty juttu julkaistiin Leivotaan lehdessä!! :D Kokemus ja kuvauspäivä oli aivan mahtava...Sain suunnitella reseptejä piknik teemalla suomen suosituimpaan leivontalehteen; ja olen siitä todella otettu, onnellinen ja ylpeä!!!! Tämä kakku kehkeytyi ilman sen suurempaa suunnittelua. Löysin jonkin aikaa sitten Lidlistä karamelli tuorejuustoa joka on odottanut jääkaapissa käyttöä. Sitten kun vielä Dr. Oetkeriltä saamassani tuotepakettissa tuli toffeekastike kokeiluun; niin tämmöinen resepti niistä sitten syntyi.. ihania kanelikeksejä, kuohkean pehmeää karamellimoussea jota tuoreet vadelmat raikastaa..ÄLYTTÖMÄN simppeliä ja herkullista!!! 

  
Pohja
180 g kandisokerikeksejä
70 g voita

Karamellimousse
1 prk karamellituorejuustoa
100 g philadelphia tuorejuustoa
1 1/2 tl liivatejauhetta
1 1/2 rkl vettä
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Lisäksi
125 g tuoreita vadelmia
Dr. Oetkerin toffeekastiketta
Wienwr nougat crushia

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele seos tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle (n.20-22 cm halk). Nosta kylmään. Sekoita liivatejauhe kylmään veteen ja jätä turpoamaan. Yhdistä tuorejuustot keskenään ja vaahdota vispikerma johon on lisätty vaniljakreemijauhe. Kuumenna turvonnut liivateseos ja sekoita tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon. Kaada keksipohjan päälle kerros karamellimoussea. Painele tuoreita vadelmia pintaan (jätä 6-8 vattua koristelua varten) ja tursota toffee kastiketta. Kaada loppumousse vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä 5 h- mieluusti yön yli. Irrota kakku vuuasta ja tasoita reunat kuumalla paletti veitsellä. Tursota pintaan toffeekastiketta, asettele tuoreita vadelmia ja viimeistele wiener nougat crushilla. Herkuttele yksin; tai jos raaskit niin tarjoa muillekkin! :D


3 kommenttia:

  1. Päädyin sivuillesi googlettelun seuraukseni karamellinen ohje hakusessa... ja tässä onkin oiva ohje! Mitä sanoisit, montako liivatelehteä laittaisit korvataksesi liivatejauheen? Olisiko 4 riittävä? Entä jos jättää vielä vaniljakreemijauheen pois? Kiitos paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että ohje miellytti! :) Liivatejauheen sijasta voit laittaa 4 lehteä, vieläpä jos jätät kreemijauheen pois..En tykkää liian liivatteisista kakuista joten käytän ehkä yleisesti ottaen vähemmän(luulisin?)liivatetta kuin moussekakku ohjeissa yleensä..Siksi lisään usein tuota kreemijauhetta, ja se että kerma on tarpeeksi kovaksi vatkattu on myös hyvä huomioida jotta kakku varmasti hytkähtää :)

      Poista