02 kesäkuuta 2015

Maukkaat antipasto galetet



Suolaisiin piirakoihin ei sitten koskaan kyllästy!! Eikä välimeren makuihin.. Nämä galeten tyyppiset piiraat on omiaan kesäpiknikille, juuri sopiva suolapala kuumaan kesäpäivään..Olen tehnyt ihan samankaltaisilla täytteillä suolaisia leivonnaisia ennenkin, mutta en mahda sille mitään, että olen aivan hullaantunut näissä piiraissa olevien makujen yhdistelmään..Löysin kaupasta ihanan uutuuden tuorejuustohyllyltä näihin käytettäväksi-> Fontanan, fetalla ja valkosipulilla maustetun tuorejuuston; ja oi nam mitä herkkua. Jos et jaksa askarrella pieniä piiraita, tee yksi iso sen sijaan. Kevyesti kaulatusta taikinasta tulee inasen lehtevyyttä, mutta voit halutessasi skipata se osuuden pois ja hyviä tulee silti :) Ohje menee näin:

Pohja
250 g jogurttirahkaa (ehrmann)
250 g voita
n.4 jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte
1 prk Fontanan feta-v.sipuli tuorejuustoa
1 pieni puntti rucolaa
1 prk artisokkaa liemessä
about 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni punasipuli
8-10 kirsikkatomaattia

Voiteluun
oliiviöljyä

Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa tasaisesti sekaisin, lisää suola, nypi jauhot joukkoon, muotoile nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja nosta kelmutettuna kylmään. Hienonna rucola, kuutioi artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Suikaloi sipuli ohuksi renkaiksi ja halkaise kirsikkatomaatit.

Nosta taikina kylmästä ja kauli jauhoitetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Taita kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna (pituussuunnassa) taitetaan keskelle. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3. Nosta kylmään hetkeksi. Kauli kylmettynyt taikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi, ota taikinasta n.10-12 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja ja nosta  leivinpaperoiduille pelleille. Levitä kiekkoihin lusikallinen tuorejuustoa, (jätä reunoile kuitenkin tyhjää jotta saat ne taiteltua) hienonnettua rucolaa, artisokka- ja arskatomaatinpaloja, sipulia ja käännä reunat kevyesti täytteen  päälle. Lusikoi jokaiseen päälle vielä hiukan tuorejuustoa ja 1-2 kirsikatomaatin puolikasta. Voitele reunat kevyesti oliiviöljyllä, paista 200 asteessa n.25 min





1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa kyllä testattavalta herkulta :p Voi nam! Tuo artisokka on niin hyvää...

    VastaaPoista