10 heinäkuuta 2015

Lohi-katkarapu tuulihattukakkuPistetäänpä jakoon välillä suolaista reseptiikkaa. Tuulihatut.... voi nuo herkulliset pienet pallosen vie kielen mennessään mutta joskus tuntuu että ne vievät myös järjen :D Niitä on tullut tehtyä monen monta kertaa, mutta silti niiden parissa olen kokenut eniten epäonnistumisia leivontahistoriani aikana. Osittain olen jonkin satsin kohdalla ollut itsekriittinen, ja toisinaan takinasta on tullut käyttökelvotonta, tai koostumus on muistuttanut ennemminkin pyyhekumia kuin tuota kuohkeaa herkkupalaa.. Hiljalleen olen päässyt sinuiksi niiden kanssa ja oppinut kantapään kautta kaikki kompastuskivet..No mutta; kuten kuvista näkee, kakussa on tuulihattuja :) Suolainen tuulihattukakku on aiemminkin vieraillut blogissani, koko suomi leipoo kisan resepteissäni ja gluteenittomana versioina. Tuulihattukakku onkin kivaa vaihtelua voikkarikakun rinnalle, ja vähän erilainen tarjottava. Buffet pöytään tai kokkareille oikeinkin loistava vaihtoehto.. Ohje tähän lohi-katkis kakkuun menee näin:

Tuulihatut
Kts. resepti täältä
(Tein pelkästään yksittäisiä tuulihattuja, pohjalevyjä en tähän kakkuun tehnyt ollenkaan)

Täyte
200 g Valio kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
pieni punasipuli
ruohosipulia (sopivan reilusti)
tilliä (sopivan reilusti)
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

n.150 g kylmäsavulohta ohuena siivuna
n. 100 g ravunpyrstöjä suolaliemessä
tuoretta kurkkua ohueksi viipaloituna
sitruunaviipaleita
salaattisekoitusta
tilliä

Valmista tuulihatut ohjeen mukaisesti. Anna tuulihattujen jäähtyä ja tee täyte. Vaahdota kuohukerma. Silppua punasipuli ja yrtit hienoksi. Notkista tuorejuustoa hiukan, lisää ranskankerma, sipuli, yrtit ja mausteita. Kääntele kermavaahto joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita omien mieltymysten mukaan. Pursota täytettä halkaistujen tuulihattujen sisään. Pidä huolta että täytettä jää hieman "kiinnitysaineeksi" kakun kokoamisvaiheeseen. Muodosta pyöreän muotoinen (n.22 cm halk) "pohja" irrallisista, yksittäisistä tuulihatuista. Ala kasaamaan tuulihattuja päälle kekomaiseksi, ja aina väleihin sinne tänne sommitellen savulohisiivuja, ravunpyrstöjä, kurkku- ja sitruunaviipaleita, salaatinlehtiä ja tilliä. Kannattaa ajatella "lisukkeiden " asettelua niin , että kakkua otettaessa jokaiselle syöjälle tulisi aina vähän kaikkea, kuitenkin oma taiteellinen vapaus on suotavaa! :)

Vinkki! Jos et halua tehdä tuulihatuista kakkua, voit paistaa niistä hieman isompia. Asettele hatun sisään täytetahnan lisäksi myös lisukeaineksia, ja tarjoa yksittäisinä "suolaisina leivoksina"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti