20 heinäkuuta 2015

Suklaamousse "vanukas" kakku


Tämän kakun tein lomaviikkoni aikana mökillä..Miehelläni oli silloin nimipäivät ja halusin leipoa hänelle jotain. Hän tykkää ihan superisti vanukkaista, joten siitä se inspis lähti.. Palautekommentti oli muistaakseni; "no nyt on kakku minun mieleen" joten onnistuipa kakku siis täydellisesti :D Oli yllättävän helppo toteuttaa mökkioloissa, ilman mitään isoa leivontaväline varastoa. Minulla oli sähkövatkain ja kotoa otettu irtopohjavuoka. Tähän kakkuun testasin  Dr. Oetkeriltä saamaa suklaamoussea, joka yllätti minut maullaan. Kuohkeaa ja oikeesti suklaista; tykkäsin tosi kovasti ja aion varmasti käyttää uudestaankin!! Harvoin ns. valmiita aineksia käytän mutta täytyy kyllä sanoa että yllätyin positiivisesti tästä tuotteesta. Ja juuri esim. mökki yms. olosuhteisiin aivan loistava! Tässä kakussa on myös Lidlistä löytämääni Farmin suklaatuorejuustoa. Muutamissa aiemmissa postauksissa olen hehkuttanut saman merkin karamelli tuorejuustoa; mutta se kuten tuo suklaa taitavat olla suureksi surukseni vain kausituotteita ja ilmeisesti kaikkialla noita ei edes löydy. Jos olet onnekas ja löydät, nappaa koriin ja testaa erilaisiin leipomuksiin!!! Noniin; tässä kuitenkin resepti suklaamousse vanukaskakkuun (suluissa korvaava raaka-aine):


Pohja
1 pötkö toffeetäytteisiä dominokeksejä (tai suklaa/original)
50 g voita

Täyte
2 prk (a`150 g) Farmi suklaatuorejuustoa (200 g maustamaton tai vanilja tuorejuusto+ 50 g suklaasulaa/tai 0,5 dl Dr. oetkerin suklaakastiketta)
1,5 tl Dr. Oetkerin liivatejauhetta+ 1,5 rkl kylmää vettä
2,5 dl vispikermaa
+maitoa
(tomusokeria) 

Päälle
1 prk vispikermaa
2 rkl tomusokeria

Mansikoita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuuan pohjalle (n.20 cm) ja nosta kylmään. Sekoita liivate veteen ja jätä hetkeksi turpoamaan.Vaahdota vispikerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto hyvin (tai valmista vaihtoehtoinen seos lisäämällä valitsemasi makuaine maustamattomaan tai vaniljatuorejuustoon) Valmista suklaamousse pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kuumenna liivate ja sekoita hyvin tuorejuuston joukkoon. Lisää sitten suklaamousse ja lopuksi vaahdotettu kerma. Maista makeus ja lisää halutessasi tomusokeria. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 h, mieluusti yön yli. Irrota kakku vuuasta ja siisti reunat kuumalla veitsellä. Sekoita tomusokeri vispikermaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lusikoi kakun päälle iso "kermapilvi" ja viimeistele mansikoilla.

Vinkki! Muista valmistaa suklaamousse juuri ennen massaan lisäämistä, sillä se jämäköityy kun pääsee asettumaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti