22 lokakuuta 2014

Mango-mandariini moussekakku



Tämä kakku meni pomon kaksostyttöjen 8-v syntymäpäiville. Toiveena oli raikas moussekakku. Ajatus kakun täytteeseen lähti siitä kun maistoin Valion kausijukurttia; mandariini-juustokakku. Ajattelin mangon soveltuvan makupariksi hyvin ja kokonaisuuden kruunasi "aurinkoinen" koristelu :)

Pohja
125 g voita
75 g suklaata
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Mousse
1 prk Valion mandariini-juustokakku jogurttia
200 g mangorahkaa
200 g mango tuorejuustoa
1 tl vanilja-aromia
2 dl vispikermaa
(sokeria)
3 liivatetta
2 rkl mandariinimehua (juissi)

Kiille
1 prk mangososetta (piltti)
1 dl mandariinimehua
2 liivatetta

Lisäksi
1 dl mandariinihilloa
1/2 dl mandariinimehua
1 prk säilykemandariineja

Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri,sekoita hetki jotta sokeri lähtee liukenemaan. Vispaa munat joukkoon ja kääntele taikinaan lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n.20 min. Kumoa ja jäähdytä.

Vatkaa vispikerma. Vaahdota tuorejuustoa hetki, lisää sitten jogurtti,rahka ja vanilja kevyesti sekoittaen. Kääntele kerma joukkoon ja maista haluatko lisätä sokeria. Liota liivatelehdet pehmeiksi ja liuota kuumaan mehutilkkaan. Kaada varovasti sekoittaen moussen joukkoon.

Kokoa kakku irtopohjavuoan rinkulaa apuna käyttäen. Aseta jäähtynyt pohja alimmaiseksi ja pistele hammastikulla reikiä ja kostuta mandariinimehulla. Levitä kerros mandariinihilloa. Kaada 1/3 moussesta vuokaan ja asettele hyvin valutettuja mandriinilohkoja moussen päälle. Kaada loput moussesta ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Kuumenna kattilassa mangosose ja mehu. Liuota pehmeiksi liotetut liivatteet joukkoon ja anna jäähtyä hetki ennen kakun päälle laittoa. Kaada kakun pintaan varovasti ja riko hammastikulla mahdolliset ilmakuplat. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai jopa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti