22 joulukuuta 2014

Joulun ruokalahjat

Hou hou hou!! Joulun aikaan on ihana tehdä ruokalahjoja ystäville. Tänä vuonna tein pukinkonttiin Aurasinappia, Glögisiirappia, Joulusuklaata ja Konvehteja. Sinappi on Valion ohjeella tehty ja tein sitä jo viime vuonna. Ihan älyttömän hyvää  ja helppotekoista; ja sain siitä viime jouluna kauheasti kehuja. Glögisiirappiin tuli idea kun sain ison pussillisen glögimaustetta. Jätin itselleni myös sitä ja eilen kun sitä kokeilin, niin täytyypä sanoa että itse tekoinen on kyllä sata kertaa parempaa kuin kaupasta hankittu :) Kohvehteja testailin ensimmäistä kertaa ja vaikka isotöisiä ovatkin, oli maut niin kohdillaan että kaiken vaivan väärtejä kyllä olivat! Tässä ohjeita:


Aurasinapin ohje löytyy täältä


Glögisiirappi (n.6 dl valmista siirappia)
5 dl vettä
4 dl sokeria
3 rkl glögimaustetta
1 vaniljatanko

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 15 min. Siivilöi kuumennettuihin pulloihin tai lasipurkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä jääkapissa. Säilyy kylmässä ainakin viikon. Käyttö: Lisää oman maun mukaan 1-2 rkl kuumennettuun mehuun tai viinin joukkoon. Kokeile myös riisipuuron maustajana tai jäätelön päällä.

 

Glögitryffelit
2 dl kuohukermaa
2 rkl glögimaustetta
1/2 vaniljatanko
1 1/2 rkl glugoosisiirappia
200 g tummaa suklaata
20 g pehmeää voita

Piparkakkuja hienonnettuna

Kiehauta kerma ja glögimauste kattilassa. Siirrä pois levyltä ja anna maustua 1/2 tuntia.
Siivilöi mausteet pois, kaada kerma takaisin kattilaan yhdessä glugoosisiirapin kanssa ja kiehauta uudelleen. Rouhi suklaa ja kaada kuuma kerma päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja lisää pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi, kiiltäväksi massaksi ja anna jähmettyä kylmässä vaikkapa seuraavaan päivään. Muotoile massasta palloja ja pyörittele piparirouheessa.

Appelsiini-kardemumma-valkosuklaakonvehdit
300 g tummaa suklaata

1 appelsiini (2 rkl mehu+kuori)
1,2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
200 g valkosuklaata
80 g fazerinasuklaata
20 g voita
ripaus suolaa

Kuumenna kerma, app.kuori ja kardemumma kattilassa. Rouhi suklaat  ja kaada kuuma kermaliemi päälle. Lisää pehmeä voi  ja app. mehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sulata tumma suklaa ja levitä kohventimuottien pinnalle. Nosta kylmään hetkeksi ja pursota täytettä sisään. Anna olla taas hetki kylmässä ja umpeuta suklaasulalla.  Kumoa jähmettyneinä ja säilytä jääkaapissa.

Joulusuklaa
200 g maitosuklaata
1 tl kanelia
n.100 g kuivattuja karpaloita
n.100 g macadamian pähkinöitä
n.100 g suklaarusinoita
n.100 g rommirusina-valkosuklaa rusinoita

Halkaise 2 tyhjää maitotölkkiä, pese ja kuivaa ne. Vaihtoehtoisesti voit käyttää leivoslaatikkoa muottina. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Mausta kanelilla. Kaada maitotölkkimuotteihin, ripottele täytteet päälle ja painele niitä kevyesti että kaikki osuvat suklaseen. Anna jähmettyä (paloittele) ja paketoi sellofaanipusseihin. Säilytä jääkaapissa.

Herkullista joulunaikaa!!!

T: Heiditonttu

1 kommentti:

  1. Ihania oot tehnyt. Oikein Hyvää Joulua sinulle rakas Heidiliini. Uusi vuosi ja uudet kujeet💖

    VastaaPoista