09 joulukuuta 2014

Savukalkkuna-curry-aprikoosi puustit


Vaihteeksi jotain suolaista.. Kuten olen aiemmin tainnut mainita, tykkään yhdistellä suolaista ja makeaa. Ostin kaupasta tarjouksesta saarioisten fruity currymajoneesia jossa päivämäärä alkoi lähenemään, ja niinpä tuli ajatus tähän reseptiin. (Kastikkeessa on maininta että tuote kestää kuumentamisen) Täytteitä on helppo vaihdella omien mieltymysten mukaan ja nämä voi leipoa myös johonkin muuhun muotoon. Koska nämä ovat kuitenkin vähän kuin suolainen versio korvapuusteista oli ne helppo tehdä samaan tyyliin. Maukas herkku illanistujaisiin tai kasvissosekeiton kaveriksi. Tässä ohjetta, olkaatte hyvät :)

Taikina
2 1/3 dl maitoa
100 g creme fraichea
7 g kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte
1 dl saarioisten fruity currymajoneesia
1/2 dl creme fraichea
1-2 tl persiljasilppua
ripaus pippuria
150 g savukalkkunaa
n.80 g kuivattuja aprikooseja
150 g emmental juustoraastetta 


Kuumenna kattilassa maitoa ja fraichea. Mittaa 2 dl jauhoja ja sekoita kuivahiiva sen joukkoon. Laita n. 42 asteinen neste yleiskoneeseen ja lisää hiivajauhoseos. Anna koneen pyöriä ja lisää loput jauhot sekä muut aineet muutamassa erässä. Anna vaivautua kunnes taikina on sileä ja kimmoisa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ja kauli sitten levyksi. Sekoita fraiche, currykastike, persilja ja pippuri sekaisin. Pieni kalkkuna ja silppua aprikoosit. Levitä levylle currykastike, sitten kalkkuna,aprikoosit ja juustoraaste. Kääri rullalle ja jaa 12 osaan. Painele puustit leivinpaperipalan kanssa muffinipellin koloihin ja kohota taas n. 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa n.35-40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti