06 joulukuuta 2014

Mantelinen lakka-kinuskikakku

Hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä täällä kotona on tänään herkuteltu kinuskikakulla. Halusin tehdä kakun jossa olisi suomalaisia makuja joten päätin ottaa ihanan lakan raaka-aineeksi sekä fazerin wiener nougatin. Täytteeseen en lisännyt sokeria vaan makeus tulee jogurtista ja wienernougatista. En halunnut kakusta liian äkkimakeaa joten ratkaisu oli oikein hyvä. Toki voit halutessasi makeuttaa täytteen tomusokerilla. Kuvat ovat hämärässä otettuja eivätkä aivan päästä kakkua oikeuksiinsa mutta maku on todella herkullinen!!!! :) Tässä resepti, olkaapa hyvä:

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tippaa karvasmanteliaromia

Kinuski
2 dl kuohukermaa
1,5 dl muskovadosokeria
1/2 vaniljatanko

2 dl vispikermaa

Täyte
150 g lakkajogurttia
2 dl vispikermaa
2 liivatetta
2 rkl omenamehua
1 dl wienernougat crushia
1-2 tippaa karvasmanteliaromia

Lisäksi
lakkahilloa
omenamehua
wienernougat crushia
fudgepatukka

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele manteliaromi ja kuivat aineet varovasti munasokeri vaahdon joukkoon ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja jaa pohja kolmeen osaan. Kinuski: Kiehauta kuohukerma, muscovadosokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä seos täysin kylmäksi ja poista vaniljatanko. ( Voit tehdä kinuskin jo edellispäivänä jotta se ehtii kylmettyä)  Lakkatäyte: Liota liivatteita kylmässä vedessä ja liuota kuumaan omenamehuun. Lisää jogurtin joukkoon. Vaahdota kerma ja kääntele jogurttiin. Lisää lopuksi wiener nougat crush ja aromi. Kostuta pohja omenamehulla, levitä kylmää kinuskia ohuelti (n. 2 rkl) ja runsaasti lakkahilloa. Levitä puolet jogurttikermaseoksesta ja nosta toinen kerros päälle.Toista kuten edellä. Ota kinuskia muutama lusikallinen sivuun ja vaahdota loppu kinuski. Vaahdota myös 2 dl vispikermaa ja yhdistä vaahdot. Levitä kinuskikermaa kakun pintaan ja tee kinuskilla raidat kakun päälle. Levitä reunoille winer nougat crushia ja viimeistele kermapursotuksilla ja fudgelastuilla.



2 kommenttia:

  1. Näin kakkublogien Top 100:ssa tämän kakun ja ensimmäisenä sanoin ääneen: Ihana kakku! :) Rakastan tuota wiener nougaata! Kaunis kakku ja varmasti myös tosi herkullinen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, tuli hyvä mieli kun luin kommenttisi! :) Nuo fazerin kaikki crushit on kyllä niin ihania että tekisi mieli tunkea niitä kaikkiin leivonnaisiin, varsinkin tämä wiener nougat on ihan superherkkua :)

    VastaaPoista