09 helmikuuta 2015

Välimerelliset antipasto piiraat


Taas oli pakastimen tyhjennys operaatio ja joulupyhistä jääneet torttutaikinat piti saada tuhottua. Taikinalevyjä voi hyödyntää perinteisten pasteijoiden tai joulutorttujen ohella vaikka mihin..Ihanat välimerelliset piiraat valmistuu hetkessä ja ovat täynnä makua. Jos kaipaat lihaisuutta piiraisiin, voit lisätä niihin vaikkapa ilmakuivattua kinkkua!


5 torttutaikina levyä

Täyte
100 g marinoituja artisokansydämiä
n.5-6 kpl marinoituja aurinkokuivattua tomaattia
100 g marinoituja fetajuustokuutioita
n. 10 oliivia
kourallinen rucolaa

1 dl fraichea
1 muna
mustapippuria
suolaa
timjamia

Lisäksi
muna voiteluun


Nosta torttulevyt huoneenlämpöön sulamaan. Silppua tomaatit, artisokka, oliivit ja rucola; sekoita sitten kaikki keskenään..Sekoita fraichen joukkoon muna ja mausteet. Halkaise torttulevyt puoliksi ja viillä paloihin ns.pienempi neliö sisälle, niin että se on noin sentin etäisyydellä jokaisesta reunasta..Älä kuitenkaan leikkaa läpi asti! Kauhean vaikea selittää; mutta ylläolevassa kuvassa näkyy haaleasti urat. :) Riko munan rakenne rikki ja voitele neliöt. Aseta täytettä jokaisen palan "keski neliö" sisään. Paista 200 asteisessa uunissa n. 5 min; kunnes reunat ovat alkaneet kohoamaan ja muodostavat syvennyksen keskelle. Laske uunin lämpö 175 ja ota piiraat pois uunista. Lusikoi fraiche seosta jokaiseen ja murenna feta päälle. Nosta takaisin uuniin ja jatka paistamista 15-20 min. Aseta tarjolle tuoreen rucolan kanssa ja nauti!

2 kommenttia: