04 heinäkuuta 2015

Raparperi-toffee cupcaket



Kesä on ihanaa aikaa sillä luonto pursuaa herkkuja; joista saa aikaan vaikka minkämoisia leipomuksia..Jo nyt alkaa stressaamaan, että saanko kaikki kesämaut mahtumaan pakastimeen, mutta ei auta kuin ahkerasti leipoa jos näin uhkaa käydä! :) Sain mummultani tuossa hetki sitten raparperia, joista keittelin pyrettä ja siirappia; ja osan pakastin kuorittuina paloina. Löysin hyvän ohjeen täältä. Nämä supermehevissä kuppareissa kirpakka raparperi saa makuparikseen fudgehippuja. Vielä kun päälle imeytetään raparperisiirappia, ja kuorutetaan toffeekermalla, niin makuelämys alkaa olemaan jo päätähuimaava!! :)


Taikina
2 munaa
1 3/4 dl siro sokeria
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl raparperisiirappia
1 tl Dr. Oetkerin vanilja-aromia
1 pienehkö raparperinoksa paloina (n.100-125 g on hyvä)
50 g Dr. Oetkerin fudge hippuja

Lisäksi
raparperisiirappia

Kuorrute
1 prk karamelli-tuorejuustoa (löytyy Lidlistä)
1 prk vispikermaa

Dr.Oetkerin toffeekastiketta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta jogurtti raparperisiirapilla ja vaniljalla. Kääntele muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen, vuoroin kuivia aineita, voisulaa ja raparperijogurttia. Lisää lopuksi rapsupalat ja fudgehiput kevyesti ja nopeasti sekoittaen. Jaa muffinivuokiin ja paista 175 asteessa 15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla ennen pois ottoa. Nosta uunista ja pistele muffinien pintaa hammastikulla muutamia reikiä. Valele pintaan raparperisiirappia ja anna jäähtyä. Notkista kuorrutteeseen tuleva tuorejuusto. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi, yhdistä tuorejuustoon. Pursota muffinien päälle ja viimeistele toffeekastikkeella ja tuoreilla mansikoilla.






4 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköisiä! Ihanan näköiset pursotukset ja kinuskit valuu... slurps! ;D

    VastaaPoista
  2. Oli aivan hirmuisen hyviä!! Sen verran sähläsin, et unohdin raparperit taikinasta.. Tein sit vaan kypsiin muffinsseihin kolot, johon lykkäsin sitä hilloketta, ei ollu yhtään huono.
    Mut tuota tuorejuustoa en löytänny Lidlistä, vaik kysyin myyjältäkii, katso mua ihan hoomoilasena. Kuorrutin sit kond.maito-kinuskin, tuorejuuston ja kerman sekotuksella. Onkohan toi mahd. jokin kausituote, jota ei oo kaikissa myymälöissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, tekevälle sattuu, ja kuulostaa hyvältä tuo vaihtoehto laittaa hilloketta palojen sijaan,! :) Voih, täytyypi toivoa että Lidl ei poista tuota karamelli tuorejuustoa; oon niin hurahtanut siihen..Täällä tampereella sitä on löytynyt; toivottavasti sinne teillekin päin tulisi että pääsisit maistamaan ja testaamaan :)

      Poista