20 marraskuuta 2014

Jouluinen appelsiini-luumu juustokakku (laktoositon)

Tällä kertaa juustokakku pääsi uuteen muotoon, sillä toisena makeana tarjottavana
tein juustokakkushotteja. Ajatuksena oli että tarjoilut olisivat ns. cocktail koossa, joten snapsilaseja hyödyntämällä oli helppo tehdä iso määrä kerrallaan. Muutaman lusikallisen kestävä herkku sisälsi jouluisia makuja....

 
Pohja
150 g appelsiinipipareita (Annans)
50 g laktoositon margariini

Täyte
200 g Valio Appelsiinituorejuusto
2 prk Valio luumu-kaneli rahkaa
1 prk vispikermaa
1 tl vanilja-aromia
1/2 tl Dr. Oetkerin appelsiiniaromia
1/2 tl piparkakkumaustetta

3 liivatetta
2-3 rkl glögiä

Kiille
3 liivatetta
3 dl glögiä

Hienonna piparit ja sekoita voisula joukkoon. Lusikoi lasien pohjalle tai painele vuuan pohjalle jos teet kakun. Vaahdota vispikerma ja laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Sekoita tuorejuusto, rahkat ja aromit/mausteet. Kuumenna tilkka glögiä ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana rahkaseokseen ja kääntele vispikerma lopuksi joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Kiillettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota kuumaan glögiin. Kaada hyytyneen täytteen päälle ja nosta takaisin jääkaappiin.

1 kommentti:

  1. tuleeko tästä kakku, jos tekee irtopohjavuokaan, riittääkö siihen?

    VastaaPoista