26 joulukuuta 2014

Lumiukkokakku a'la Luka ja Heidi

Meillä on monia perinteitä joulun herkkuihin liittyen. Yksi niistä on minun ja siskonpoikani Lukan tekemä kakku jouluaaton kahvipöytään. Monena vuonna se on ollut tämä lumiukkovuualla tehty kakku, koristeluita ja täytteitä aina vaihdellen. Tänä vuonna päätimme tehdä päärynä-kanelikinuskikakun. Kakku oli yllättävän raikas kinuskista huolimatta ja saimme Lukan kanssa paljon kehuja! :) Tässä reseptiä:

Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria

Kostutus
päärynä juissia

Pohjalle
päärynäpilttiä
1/2 prk säilykepäärynöitä viipaloituna

Kinuski
1 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia

Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk Valio kinuskipäärynärahkaa

Päälle
2 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria

namuja, nompparelleja

Vaahdota pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi yhteen sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoittele varovasti käännellen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 min. Kuumenna kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilassa; ja keitä pienellä lämmöllä n. 10 min. Nosta jäähtymään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta alimmainen pohja kauttaaltaan, levitä päärynäpilttiä ja asettele päärynäviipaleet. Levitä sitten puolet kermarahkasta ja valuta täysin jäähtynyttä kinuskia kerman päälle. Lisää loppu kerma ja aseta toinen kevyesti kostutettu kakkupohja päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota tomu ja vispikerma. Levitä kakun päälle ja koristele namuilla ja nompparelleilla 


1 kommentti:

  1. Luka oli innoissaan kun hänenkin tekeleensä pääsi tätin sivustolle. Hän oli itsekin hyvin tyytyväinen kakkuun, maistuu siis kaikenikäisille. :)

    VastaaPoista