16 joulukuuta 2014

Puolukka-valkosuklaa juustokakku (Pukki paljussa-kakku)

 

Tämä kakku meni pomon pikkujouluihin viime perjantaina. Olen useasti nähnyt kuvia kakuista jossa on palju/allas tms, ja siellä on joulupukki, tai possuja jne lillumassa :) Halusin nyt kokeilla moista, ja täytyypä sanoa että oli eka kerta kun muovailin sokerimassasta jonkun hahmon.. ei ehkä ihan mun juttu; pysyn mielelläni enemmin kukissa tms pienissä koristeissa; ainakin toistaiseksi :) Tämä minun pukin oli tarkoitus olla lumipallokylvyssä, mutta jotenkin en tuota mariannerakeiden määrää näköjään ollut ajatellu ihan loppuun asti (ollenkaan), eikä kuvitelmissani ollutta valtavaa lumipallomerta muodostunutkaan. Mutta nou hätä; paikkailin tilannetta valkosuklaarouheella ja niinpä pukki onkin nyt karkkikylvyssä :D Kakku on melko klassinen jouluun sopiva juustokakku ja resepti menee näin:

Pohja
200 g pipareita
75 g voita

Täyte
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl pakastepuolukoita
3 liivatetta
tomusokeria

1 dl marianne crushia

Pintaan:
rouhittuja pipareita
valkosuklaarouhetta
mariannerakeita
tummaa levysuklaata

Muskaa piparit ja lisää voisula. Painele irtopohjavuuan pohjaksi ja nosta kylmään. Sulata puolukat ja siivilöi kattilaan. Sulata valkosuklaa ja vaahdota vispikerma johon on lisätty kreemijauhe. Lisää suklaasula tuorejuuston joukkoon. Kuumenna puolukkasose ja liuota siihen liotetut liivatteet. Kaada seos tuorejuusto-suklaaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto sekä marianne crush. (Maista ja makeuta halutessasi lisää tomusokerilla.) Anna kakun hyytyä kylmässä. Irrota hyytynyt kakku vuuasta ja peitä reuna suklaariveillä. Murskaa pipareita ja peitä kakun pinta niillä. Aseta pukkikoriste ja peitä pinta sitten (valkosuklaarpuheella+) mariannerakeilla.


4 kommenttia:

  1. Oii toihan on tosi hieno! :3 nää sun reseptit on hyvän kuulosii ja näkösii ja kuvatkii hyviä :) jään seurailemaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) ja tervetuloa blogiin! :)

    VastaaPoista
  3. Hauska idea ja resepti tuli nyt minulle ihan kuin tilauksesta, kun pitää hävittää kaapista tuorejuustoa, kermaa, puolukkaa ja pipareita :)

    VastaaPoista