09 elokuuta 2015

Stracciatella-kirsikka moussekakku




Stracciatella on ehkä yleisimmin tunnettu jäätelönä; mutta jostain tupsahti eräänä päivänä mieleeni että nyt on saatava stracciatella kakkua!! Mitä se stracciatella sitten on... ajattelisin että se on italialaisille ehkä vähän sama kuin chocolate chip- jäätelö amerikkalaisille..Eli (jäätelö)massaan on lisätty erittäin hienoksi rouhittua suklaata ja kaikessa yksinkertaisuudessa se on erittäin hyvää! :) Tässä taivaallisen hyvässä kakussa yhdistyy suklainen pohja, vaniljainen suklaalla höystetty mascarponemousse ja kirsikka sisus.. koko komeuden kruunaa päälle valutettu suklaa ganage ja tuoreet makeat kirsikat...mmmmmmm, olipahan meinaan sitten hyvää!!! Kun kakkua aloin tekemään, en varta vasten ollut mitään aineksia ostanut. Niinpä päädyin käyttämään jostain syystä mousseen kaapista löytyvää maitosuklaata, joka leivontakaapissani odotti käyttötarkoitusta. Tumman suklaan ehdottomana fanina, ihmettelen hiukan moista valintaani, myös koska muutenkin olen henk.koht. sitä mieltä että leivonnassa käytettävän suklaan kuuluu olla aina tummaa!! :D mutta maku oli kuitenkin tosi tosi hyvä ja paljon on ihmisiä jotka tummasta suklaasta eivät tykkää! Suosittelen kuitenkin käyttämään tummaa suklaata ihan myös esteettisyyden vuoksi. Jäi nimittäin hiukan hampaankoloon kaiveleen se, että suklaarouhe ei näkynyt niin selkeästi valmiissa kakussa..Vielä vähemmän näissä kuvissa :( oli niin tai näin; tässä ohje, ja todellakin lämpimästi suosittelen kokeilemaan :)

Maailman mehevin ja helpoin suklaa levykakkupohja
Ja tämä on oikeesti maailman helpoin, paras, kostein, helposti käsiteltävin suklainen levykakkupohja (G), jonka reseptin meinasin ensin pitää salassa :D (Ohje on glut. koska maistatin pohjaa keliaakikko ystävälläni, jonka hääkakkuun kaavailin tätä pohjaa)

(Alla oleva ohje on puolikas ja sillä tulee about 1,5 cm paksuinen pellin kokoinen pohja)

2 1/4 dl gluteenittomia jauhoja (semper fin mix)
1 tl soodaa
1/2 rkl Dr.Oetkerin aitoa vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
 -> Sekoita nämä keskenään

2 1/4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
->nämä kaksi toiseen kulhoon keskenään ja päälle 
 1 1/4 dl kuumaa vettä
 ->Anna sokereiden liueta hetki ja lisää
1 dl öljyä
->sitten joukkoon käsivispilällä kevyesti sekoittaen
1,5 munaa (tahi 1 oikeesti iso tai 2 pientä)
-> lopuksi tuohon seokseen
1,5 dl maitoa ja kuiva-aine seosta vuoronperään, nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa liikaa!! Kaada leivinpaperoidulle pellille ja paista keskitasolla 175 asteessa 15-20 min..

Stracciatella mousse
4 liivatetta
1/2 dl maitoa
1/2 vaniljatanko
250 g mascarponea
1 tl vanilja aromia
2 valkuaista
1 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
100 g suklaata (suosittelen tummaa, mutta maitosuklaa käy myös hyvin)

Kirsikkahilloke
reilu kourallinen tuoreita kirsikoita
3/4 dl vettä
3/4 dl Modo kirsikkasiirappia

Ganage
1 pss D. Oetkerin dark-suklaahippuja
1 dl kuohukermaa
1 tl glugoosisiirappia

Leikkaa levykakkupohjasta pitkulaisen (leipä)vuuan (vetoisuus väh. 2 l) kokoinen pala ja aseta sivuun odottamaan. Vuoraa vuoka kelmulla valmiiksi. Poista kirsikoista kivet ja puolita. Laita kattilaan vesi, siirappi ja kirsikanpalat. Anna kiehua hiljalleen kunnes neste on tiivistynyt ja kirsikat pehmenneet. Jäähdytä.

Rouhi tai raasta täytteen suklaa hyvin hienoksi rouheeksi. Pistä kerma yhdessä 1/2 halkaistun vaniljatangon kanssa kattilaan. Kiehauta, ota pois levyltä ja jätä uuttuman. Aseta vesihaudekattilan päälle kuumuutta kestävä kulho, ja sinne valkuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta käsivispilällä koko ajan sekoitellen, kunnes kokeiltaessa nipistää sormenpäätä. Ota kulho vesihauteesta ja vispaa kuohkeaksi. Aseta hetkeksi sivuun odottamaan. Laita liivatteet likoomaan. Poista vaniljatanko kermasta ja kuumenna kevyesti uudelleen. Liota pehmenneet liivatteet joukkoon ja sekoita haaleana notkistettun mascarponejuustoon. Lisää vielä 1 tl vanilja aromia. Vaahdota vispikerma yhdessä vaniljakreemijauheen kanssa. Kääntele mascarponen joukkoon varovasti valkuaisvaahto,  kermavaahto ja suklaarouhe. Kaada kelmutettuun vuokaan ja tee lusikalla pieni ura keskelle. Täytä ura valutettuilla kirsikkapaloilla. Kostuta kakkupohja kevyesti kirsikkaisella liemellä ja aseta lopuksi moussen  päälle. Paina kevyesti pohjaa kauttaaltaan jotta se asettuu tasaisesti. Vuoraa pinta tiiviisti kelmulla ja nosta jääkaappiin hytkähtään väh. 6 h, mielummin yön yli. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja siloita pinta kuumalla veitsellä. Laita kattillan kerma, suklaahiput ja loraus glugoosia. Kiehauta, ota pois levyltä ja sekoittele kunnes suklaa sulanut ja seos kiiltävää. Valuta kakun päälle ja viimeistele tuoreilla kirsikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti