Leivonnassa vaan on jotain maagista..Mittaat, sekoitat, vispaat ja viuhdot; ripaus sitä ja loraus tätä.."älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" -loitsut perään ja humps! Yhtäkkiä käsillä on toinen toistaan upeampia leivonnaisia jotka voivat ilahduttaa, piristää, lohduttaa ja koukuttaa maistajaansa; taikuutta sanon minä!
02 joulukuuta 2015
Omenainen valkosuklaakakku
Tämä ihana jouluinen moussekakku sisältää hyvin yksinkertaiset raaka-aineet, mutta on makuja täynnä ja aivan superherkullista. Valkosuklaa ja omena on mielettömän hyvä yhdistelmä, ja kun tämä makupari viimeistellään kanelilla; on kakkua maistaessa joulumieli varmasti taattu, tai ainakin hyvin lähellä! :) Sain kokeiltavaksi Fazerin keksimurua, joita päätin hyödyntää kanelilla maustettuna tähän kakkuun. Täytyy kyllä sanoa että onhan tuommoinen valmis muru näppärä!! :) Maku oli suht neutraali ja se on mielestäni erityistä plussaa että muru on tasakokoista, joten pohjasta tulee hyvin tasainen ja tiivis. Halutessasi voit tehdä pohjan myös piparkakuista. Tässä ohjetta:
Pohja
1 pss Fazer keksimurua
50 g voita
1/2 tl kanelia
Karamellisoidut omenat
1 omena
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
kanelia
vaniljaa
Valkosuklaamousse
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 keltuainen
karamelliliemi omenoista
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
Koristeluun
valkosuklaata
keksimurua
kultahelmiä
Sulata voi ja sekoita kanelin kanssa keksimurskan joukkoon. Painele tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle ja paista 175 asteessa n. 7 min. Nosta jäähtymään. Kuori ja kuurioi omena. Sulata pannulla voi, lisää sokeri ja mausteet sekä omenakuutiot. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes omenakuutiot hieman pehmenevät ja seos muuttuu hieman "tiiviimmäksi" eli karamellisoituu. Anna jäähtyä. Rouhi valkosuklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja laita liivatteet likoomaan. Nostele omenakuutiot liemestä haarukan avulla pohjan päälle. Ota 1 rkl karamellilientä kattilaan, lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna keskilämmöllä kunnes seos sakenee, ota pois levyltä, lisää kuumaan seokseen kuiviksi puristellut liivatteet hyvin sekoittaen ja kaada seos sitten valkosuklaan päälle. Sekoittele käännelleen kunnes massa on tasaista ja sileää. Aseta sivuun jäähtymään. Vaahdota vispikerma. Kun valkosuklaaseos on noin huoneenlämpöistä, kääntele kermavaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin 6 h, mieluusti yön ajaksi. Irrota kakku vuuasta ja koristele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää erittäin hyvältä. Minäkin tein vast'ikään jouluisen valkosuuklaamoussekakun. Valkosuklaa on vaan niin hyvää, että sitä tulee käytettyä (liiankin) usein leivonnassa. :)
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä tämä kakku! Testata pitää!
VastaaPoista