Juhannus on taputeltu ja ainakin itä-suomessa sai nauttia auringosta! Mökillä loikoillessa oli myös aikaa visioida kaikkea ihanaa uutta leivottavaa; ja heti vaan kun aikaa ja syöjiä löytyy, niin pääsen niitä sitten toteuttelemaan. Sen verran kerrottakoon että tiedossa on hieman erikoisempia makuyhdistelmiä! :D
Näin kesällä tulee ainakin meillä grillattua tosi usein. Jotta saisi aina kivaa vaihtelua, niin tykkään kokeilla lisukkeiksi aina jotain erilaista. Tämä piirakka on tosi hyvää ihan sellaisenaan, tai vaikkapa grillatun makkaran kaverina. Kevyt vihersalaatti kylkeen, niin saat oikein makoisan ja kesäisen aterian. Kuka sanoo että potut pitää olla aina pottuina :D
Taikina
125 g rahkaa
125 g voita
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl levinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte
n. 5 esikeittettyä uuttaperunaa (about golfpallon kokoisia)
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
timjamia
suolaa
1 pieni purjo
n.10 kpl mustaa oliivia
1 prk ranskankermaa
2 munaa
1/4 tl mustapippuria
1-2 tl tuoretta silputtua timjamia
ripaus suolaa
75 g parmesaaniraastetta
75 g emmental juustoraastetta
Sekoita pehmeä voi ja rahka sekaisin. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halk n.22 cm-24cm). Pistele pohjaa haarukalla ja aseta kylmään täytteen teon ajaksi. Sekoita öljy, sitruunanmehu, suolaa ja tuoretta silputtua timjamia keskenään. Viipaloi kylmät, esikeitetyt perunat viipaleiksi, laita kulhoon ja kaada öljyseos päälle. Sekoita hyvin kevyesti ja jätä marinoitumaan. Viipaloi purjo ja kuullota voissa pannulla kunnes se pehmenee hiukan. Viipaloi myös oliivit. Sekoita munat ranskankerman joukkoon ja vispaa kevyesti. Lisää mausteet ja juustoraasteet.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 5 min. Levitä pohjalle purjo ja oliiviviipaleet. Kaada juustoliemi päälle ja hytkäytä vuokaa kevyesti jotta se levittyy tasaisesti. Painele pintaan marinoituja perunaviipaleita, ja pirskota marinointilientä kevyesti pintaan sinne tänne . Paista vielä n. 25-30 min. Tarjoa haaleana.
Peruna suolaisessa piirakassa on jo pitkään kiinnostanut. Varmasti on hyvää! :)
VastaaPoista