04 syyskuuta 2015

Tortillat




Meillä kotona syödään usein tacoja ja tortilloja; ja tuntuukin että niihin ei vaan koskaan kyllästy..Täytevaihtoehtoja on lukuisia ja kaupoissa on myös useita eri kuorivaihtoehtoja. Halusin kokeilla tortillalättyjen tekoa vihdoinkin itse, ja nyt tämän päivän postauksessa vieraillaan ruokapuolella kun jaan kokemukseni ja ohjeen kanatortilloihin. Maissijauhoja löytyy isommista ruokakaupoista ja luontaistuotekaupoista, monen merkin alta. Löysin ruohonjuuri-kaupasta erittäin hienojakoista masa harina maissijauhoa, joka on nimenomaan tortillojen valmistukseen. Paketin takaa löytyi myös ohje jota hieman sovelsin. Itse taikinahan on helppo kuin mikä, mutta täytyypä sanoa että kyllä sitä muutama asiaankuulumaton sana saattoi suusta lipsahtaa kaulintavaiheessa. Kuoret kun täytyy saada tarpeeksi ohueksi kaulittua, niin siinä repesi lätyt ja hermot muutamaan otteeseen. Ekojen jälkeen alkoi tatsi löytymään ja päästiin herkuttelemaan kotitekoisilla tortilloilla hyvillä mielin. Joskin kovin kauniita ja tasaisen pyöreitä lätyt eivät olleet, mutta eipä niiden mun mielestä kuulu ollakkaan.. Tortillat oli ihan superhyviä ja maku oli hieman "popcorninen". Täytyy sanoa että kyllä voittaa kaupan vehnätortillat 100-0, ja kaiken vaivan arvoisia!!

250 g masa harina maissijauhoa
3,5 dl kuumaa vettä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

Laita maissijauho ja suola kulhoon. Kaada kuumahko vesi ja öljy joukkoon, vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna vetäytyä noin.15 min. Vaivaa taikina pötköksi ja jaa 10 osaan. Kauli leivinpapereiden tai kelmupalojen välissä ohuiksi letuiksi. Paista kuumalla kuivalla pannulla; ensin 15 s, sitten käännä ja paista 30 s, käännä jälleen ja odota n. 15 s. Nosta leivinpaperille, ja jatka kaikki lätyt samalla tapaa. Pidä lätyt liinalla peitettynä koko paistoprosessin ajan. (Voit myös asettaa uunin 50 asteeseen ja pitää tortilloja syöntihetkeen asti niheällä leivinliinalla peitettynä uunissa, jotta ne pysyvät tasaisen lämpöisinä ja pehmeinä.)


Tässä meillä olleet täytteet:

Guacamole:
1 syöntikypsä avocado
hyvä loraus sitruunanmehua
hitusen oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhaus pippuria
-Kaikki kulhoon ja sauvasekottimella tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta oman mieltymyksen mukaan!

Kana-paprikapaistos:
Mausteiden määrät on mahdottomia sanoa; sillä heitin summanmutikassa :) Muista että marinadi saa olla melko vahva joten reilusti vaan mausteita..

n.500 g kanan rintafilettä
soijaa
chilijauhetta
paprikajauhetta
valkosipulia
suolaa
pippuria
seesamiöljyä
- Suikaloi rintafileet, sekoita mausteista tahna; kaada kananpaloille ja marinoi muutamia tunteja, vähintään!!

1 iso punainen paprika
1 iso sipuli
-Leikkaa rouheiksi paloiksi, pirskota päälle öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. 

- Paista kanasuikaleet kuumassa wokkipannussa, lisää paprika-sipuliseos paiston puolessavälissä. Paista kunnes kana on kypsää ja kasvikset pehmenneet mutta vielä rouskuvia. Viimeistele lorauksella seesamiöljyä.

Ananas-tomaattisalsa:
tuoretta ananasta (n.1/4 kokonaisesta ananaksesta)
2 makeaa tomaattia
1 pieni punasipuli
pieni punainen chilipalko
loraus valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
sopivasti suolaa ja mustapippuria

-Pilko ananas, tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna chilipalko. Sekoita kaikki edellä mainitut keskenään. Lisää mausteet ja nosta kylmään maustumaan. Muista maistaa ja lisää mausteita sen mukaan!! :)

Lisäksi
Juustoraastetta
Ranskankermaa

Aseta tortilloille guagamolea, lämmintä kana-paprikapaistosta, reilusti juustoraastetta, salsaa ja viimeistele ranskankermalla. Sitten vain rullalle ja ääntä kohti! Herrrrkkuhyvää!!!!!!! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti