06 lokakuuta 2015

Suussasulavat viikunatortut




Nämä makuhermoja hivelevät tortut sisältävät valkosuklaisen kreemisisuksen ja pinta viimeistellään marinoiduilla viikunoilla..Makuelämys on täydellisin kun syöt/tarjoat kakkuset tuoreeltaan haalena esimerkiksi rommirusina-/vaniljajäätelön tai lisukevaahdon kera (kts.Vinkki! reseptin lopusta), mutta katosivat nämä jäähtyneinä ja ilman lisukkeitakin ihan yhtä nopeasti! :) Voit tehdä taikinan ja täytteet hyvin jo vaikka edellispäivänä, jolloin kakut valmistuvat silmänräpäyksessä; mutta hyvin yksinkertaiset ja nopeatekoiset nämä ovat muutenkin. Tässä resepti, suosittelen lämpimästi kokeilemaan:

Taikina (Tällä määrällä tulee 8 kpl)
4 keltuaista
130 g sokeria
125 g voita
175 g jauhoja
1 tl Dr.Oetkerin aitoa vaniljasokeria
1 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Kreemi(Puolikas alla olevasta määrästä riittää jos teet vain tuon 8 kpl)
2 dl kuohukermaa
Dr.Oetker vaniljaa myllystä
2 keltuaista
1 rkl maissitärkkelystä
1/4 dl sokeria
nokare voita
50 g Dr.Oetker valkosuklaahippuja

Päälle
Tuoreita viikunoita (2 kpl riittää 1xtaikinamäärälle) Huom! Toimii varmasti myös kuivatuilla viikunoilla jos tuoreita ei ole saatavilla!
1 dl rommisirappia (myös ihan aito rommi käy, mutta lisää siinä tapauksessa sokeria suhteessa 50 rommia/50 okeria eli esim.2 rkl rommia+2 rkl sokeria)
0,5 dl vettä
2 rkl viikunahilloa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi. Vaahdota myös pehmeä voi vaaleaksi. Lisää keltuais-sokerivaahtoon vuoronperään voita ja kuivia-aineita nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina kelmun sisään ja nosta jääkaappiin vetäytymään.

Laita kattilaan kerma ja vanilja. Sekoita erillisessä kulhossa keltuaiset, maissitärkkelys, sokeri. Kiehauta kerma ja kaada osa kuumasta kermasta edellä tehtyyn seokseen ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Kaada sitten kaikki takaisin kattilaan, pulpauta koko ajan sekoitellen, ota pois levyltä, lisää voinokare ja valkosuklaahiput kuumaan kiisseliin. Sekoita nuolialla sileäksi, peitä pinta kelmulla ja anna jäähtyä.

Pilko viikunat  ja laita kuumuutta kestävään pieneen kippoon. Kuumenna kattilassa siirappi,vesi ja viikunahillo ja keitä hetki kunnes seos hiukan "tiivistyy". Kaada viikunoiden päälle niin että ne peittyvät, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin marinoitumaan. (Maistuvimmat viikunat saat kun annat viikunoiden marinoitua useita tunteja, jopa yön yli. Siksi tämän voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä)

Laita uuni lämpiämään  vajaaseen 200 asteeseen. Muotoile taikinasta paksu pötkö ja leikkaa se 8 osaan. Aseta taikinakiekot muffinpellin koloihin ja paina keskelle pienet kolot. Lisää koloon lusikallinen kreemiä ja paina kreemin päälle muutama marinoitu viikuna. Paista n.15 min. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki! Jos teet kreemiä tuon koko määrän, voit tehdä tortuille lisukemoussen lisäämällä loppukreemiin 2 dl vaahdotettua kermaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti