-Pohjana minulla oli 3 osaan halkaistu vaalea, vaniljalla maustettu kakkupohja (halkaisija 20 cm)
-Kostutus: 1,5 dl maito+ 1 rkl Dr.Oetkerin aito vaniljasokeri
Täyte
1 pss Dr. Oetker valkosuklaamoussea
2 dl maitoa
100 g pakastemustikoita
1 rkl sokeria
1 liivatelehti
100 g pistaaseja
2 dl vispikermaa
Sulata mustikat ja paseeraa kattilaan. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mustikkapyre sokerin kanssa ja liuota puristeltu liivatelehti joukkoon. Anna jäähtyä. Paahda pistaaseja kevyesti pannulla ja rouhi hyvin hienoksi. Sekoita valkosuklaamoussejauhe maitoon ja vaahdota sähkövatkaimella muutama minuutti. Jaa massa kahteen osaan. Kääntele toiseen massanpuolikkaaseen pistaasi rouhe, ja toiseen puolikkaaseen mustikkapyre. Vaahdota vispikerma ja kääntele puoliksi kumpaankin seokseen. Kokoa kakku vetäytymään kelmutettuun irtopohjavuokaan; järjestyksessä pohja+kostutus+toinen mousseista, ja toiseen kerrokseen sama.
Kreemi
185 g voita
3/4 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 tl Dr.Oetker aitoa vaniljasokeria
Laita sokerit ja vesi kattilaan, kiehauta ja keitä muutama minuutti. Anna jäähtyä. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi, lisää jäähtynyttä sokerilientä (yhteensä 3/4 dl) hiljalleen ohuena nauhana ja koko ajan vispaten. Vatkaa kunnes sileää, vaaleaa ja tasaista. Irrota kakku vuuasta ja levitä kreemi sen päälle tasaisesti palettiveitsen avulla. Nosta kylmään hetkeksi.
Päälle
500 g Dr.Oetkerin valkoista sokerimassaa
Lisäksi tarvitset
Dr.Oetker elintarvikevärejä
vodkaa tai muuta kirkasta alkoholia värien laimentamiseen
kultaista tomuväriä
kakkupitsiä
Dr.Oetkerin kultahelmiä
Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohuehkoksi, about 3,5 mm paksuuteen. Rullaa kaulimen ympärille ja aukirullaa sitten kakun päälle. Siloita ja tasoita pinta, ja leikkaa pois reunan yli tuleva osuus.
Kakkupitsi on värjätty kultatomulla ja sitten liimasin sen sokerikuorrutteella kiinni kakun pintaan. Riikinkukon sulat ovat vapaalla kädellä maalattuja, ainoastaan niiden "keskukset" tein etukäteen ja liimasi ne sokerikuorrutteella. Mitä maalaamiseen tulee niin mielestäni nestemäiset värit ovat erittäin toimivia, sillä niissä ei älyttömästi tarvitse erillisiä lantrauksia tehdä, paitsi jos haluaa erityisen pastellisia sävyjä. Tykkään kyllä myös geelimäisistä väreistä, mutta niitä pitää lähestulkoon aina ohentaa (ainakin omasta mielestäni) sillä ne herkästi "pisaroituvat" sokerimassan pinnassa. Massapäällysteisien kakkujen maalaaminen ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin paperille maalaaminen. Jos ei tunnustaudu kovin taitavaksi maalariksi niin ei hätää; sabluunoita apuna käyttäen voi kakuille myös tehdä vaikka painokuvia elintarvikeväreillä.. rohkeasti vain kokeilemaan ja testaamaan kaikkea uutta!! :)
Ihastelinkin tätä kakkua jo Instagramin puolella. Kaunis! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Ihan mielettömän kaunis, wow! :)
VastaaPoistaIhanat värit! :) riikinkukot on kyl nättejä ;)
VastaaPoista