Leivonnassa vaan on jotain maagista..Mittaat, sekoitat, vispaat ja viuhdot; ripaus sitä ja loraus tätä.."älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" -loitsut perään ja humps! Yhtäkkiä käsillä on toinen toistaan upeampia leivonnaisia jotka voivat ilahduttaa, piristää, lohduttaa ja koukuttaa maistajaansa; taikuutta sanon minä!
19 helmikuuta 2015
Pähkinäiset sipuli-camembert piiraat
Ihanat juustoiset piiraat ovat hienostuneen makuisia ja toimivat loistavasti esim. pienenä suupalana viinilasin kaverina. Pähkinät ja paahdettu sipuli tuo kivaa rapeutta pehmeän täytteen seuraksi. Vaihtoehtoisesti voit leipoa yhden piirakan pienien sijaan.
12 pientä piirasta
Pohja
100 g tuorejuustoa
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pahdettua sipulia
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
3 salottisipulia
150 g sipulisekoitus fraichea (creme bonjour cuisine)
1 muna
1 tl timjamia
mustapippuria
suolaa
n. 90 g camembert juustoa
kourallinen saksanpähkinöitä
paahdettua sipulia
Nypi tuorejuusto ja voi sekaisin. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinasta. Nosta kylmään. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Suolaa saksanpähkinöitä kevyesti ja paahda kuumassa uunissa n. 5 min ja rouhi jäähtyneenä. Viipaloi salottisipulit renkaiksi, sekoita muna ja mausteet fraichen joukkoon. Kauli taikina levyksi ja ota esim, juomalasin avulla kiekkoja. Painele taikinakiekot pienten foliovuokien pohjille. Jaa sipulirenkaat vuokiin ja lusikoi fraicheseosta. Jaa juustoa tasapuolisesti kunkin piiraan päälle. Paista ensin 5 minuuttia; ota uunista ja ripottele piiraiden pinnalle saksanpähkinärouhetta ja paahdettua sipulia. Nosta takaisin uuniin ja jatka paistoa n. 10-15 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei! Näitä herkullisuuksia tänään väkersin ja todella hyviä tuli. Tein kaksinkertaisen pohjan ja keksin oman täytteen loppuihin jääkaapin jäännöksistä! Pohja oli tosi helppo käsitellä. Kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoista