Pohja
200 g kaurakeksejä
70 g voita
Täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g paksua turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
2,5 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
4 liivatetta
2 rkl vettä
(sokeria)
200 g pakastemustikoita
1-2 rkl sokeria
2 liivatetta
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuuan pohjalle (halk. 20 cm) ja nosta kylmään. Sulata pakastemustikat mikrossa. Ota mustikoiden mehua muutama ruokalusikallinen talteen liivatteita varten. Soseuta mustikat ja makeuta sokerilla. Laita 6 liivatetta likoamaan. Lisää vaniljakreemijauhe vispikerman joukkoon ja vaahdota. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, ja aromi keskenään. Liuota 2 liivatetta kuumaan mustikkamehuun, sekoita mustikkasoseen joukkoon ja aseta hetkeksi sivuun odottamaan. Liuota jäljelle jääneet 4 liivatetta 2 rkl kuumaa vettä ja sekoita tuorejuusto-jogurttitäytteeseen. Kääntele vispikerma joukkoon. (Maista haluatko lisätä sokeria). Kaada keksipohjan päälle kerros vaniljatäytettä. Lusikoi sitten n. puolet mustikkasoseesta ja päälle loput vaniljatäytteestä. Töki veistellä vuokaan jotta massat sekoittuvat hieman. Nosta 5 minuutiksi pakkaseen. Kaada loppu mustikkasose pintaan "kiilteeksi" ja nosta jääkaappiin hyytymään. (4 h tai yön yli) Koristele ja nauti! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti