18 huhtikuuta 2015

Gluteeniton vadelmasuklaakakku


Tässä helppo resepti suklaan ystäville! Vadelma ja suklaa on klassinen yhdistelmä ja tuntuu että se ei petä koskaan.. Kevyesti lämmitettynä, jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjottuna, tämä kakku vie kyllä kielen mennessään! Joskus on kivaa vaihtelua leipoa tämmöisiä "simppeleitä" herkkuja, ilman turhaa koristeluhifistelyä.. :) Hyvää ja helppoa kaikessa yksinkertaisuudessaan:


200 g tummaa suklaata
200 g voita
1,5 rkl Dr. Oetkerin vadelma-aromia
3 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
150 g vadelmia

Sulata suklaa voin kanssa kattilassa ja lisää aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivia aineita siivilöiden joukkoon, vuorotellen suklaaseoksen kanssa; varovasti lastalla käännellen. Lisää lopuksi vadelmat, mutta vältä turhaa sekoittelua. Kaada irtopohja vuokaan (n.22cm) ja paista 175 asteessa n.30-40 min. -> ei haittaa yhtään vaikka kakku jää keskeltä hieman tahmeaksi, joten paista mielummin liian vähän kuin liian kauan..Herkuttele haaleana haluamasi lisukkeen kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti