13 huhtikuuta 2015

Gourmet pizzat/Valkoiset lankkupitsat


Aurinkoista maanantaita! Viime päivityksestä on taas aikaa; sillä tässä on kiireinen muuttoviikko takana..Nyt on aika aktivoitua blogin suhteen todenteolla! Asunnossa johon muutimme on täysin uudistettu keittiö, enkä malta odottaa että saan tavarat paikoilleen ja pääsen leipomaan kaikkia ihania keväisiä herkkuja!! Muutopäivänä pyritään monesti syömään jotain mahdollisimman helppoa ja vkonloppuna meillä olikin ruokalistalla pizzaa.. Siksipä sain ajatuksen jakaan teille nyt tämän "white" pizzan (eli tomaattimurskan tilalla on käytetty ranskankermaa) ohjeen; joita tein muutama viikko sitten:

Pohja
1,5 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1,5 dl durum jauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sitruunaoliiviöljyä
suolaa

Täytteeksi
1 prk creme fraichea
1/2 prk pestoa
1 pkt Pirkka Salame milano-siivuja
1 prk sitruunatäytettyjä oliiveja
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
rucolaa
punasipulia
sitruunaoliiviöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja jauhot keskenään; ja lisää niitä yhdessä öljyn kanssa. Alusta tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa neljään osaan ja kauli pitkulaisiksi lankkupitsoiksi. Levitä pohjille ranskankermaa ja lusikoi pestoa sinne tänne. Asettele salamisiivuja, puolitettuja tomaatteja, oliiveja ja suikaloitua punasipulia. Murustele pitsojen päälle vielä mozzarellaa, ripottele muutamia rucolalehtiä ja pirskottele lopuksi kevyesti sitruunaöljyä  pintaan. Paista 2 kerrallaan 225 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin 12-15 min. Levitä tuoretta rucolaa pintaan ja nauti! :)


1 kommentti:

  1. Tosi hyvän näköistä! Laitan kirjamerkkeihin, jos vsikka ehtisin ensi viikonloppuna tehdä tätä. :)

    VastaaPoista