20 toukokuuta 2015

Appelsiiniset hippukeksit


Näitä leipoessa sitä yllättyy aina uudelleen ja uudelleen siitä, miten hyviä itse tehdyt cookiet voikaan olla! Ja koukuttavia, helppotekoisia, nopeasti katoavia..; täydellisiä piknikille, juhliin, myyjäisiin, lahjaksi jne.. Tällä kertaa nämä keksit maustetaan (yllätys, yllätys) appelsiinilla ja ripauksella vaahterasiirappia..Olen aivan koukuttunut noihin Oetkerin hippuihin ja niitä onkin melki jokaista laatua näissä :D (Noh, minulla sattui olemaan avattuja pusseja, joten päätin hyödyntää ne näihin). Yhtä hyvin voit laittaa vain yhtä laatua mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan tällä ohjeella:


125 g voita
1 1/2 dl sokeria/fariinisokeria (suhteessa 50/50)
1 muna
1 rkl Modon vaahterasiirappia
160 g jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 pienehkön appelsiinin raastettu kuori
65 g pecanpähkinöitä
35 g Dr.Oetkerin fudgehippuja
35 g Dr.Oetkerin maitosuklaahippuja
35 g Dr.Oetkerin valkosuklaahippuja

Sekoita kuivat aineet keskenään kuoriraaste mukaan luettuna. Paahda pecan pähkinöitä kevyesti, rouhi ja aseta sivuun odottamaan. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna ja vaahterasiirappi hyvin joukkoon. Lisää joukkoon kuivat aineet, pähkinärouhe ja hiput ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinamassaksi. Muotoile taikinasta 12-15 pallosta ja aseta harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille. Huom!! Keksit leviävät paljon , joten paista mielummin useammassa erässä kuin että laitat taikinapallot liian lähekkäin; ellet halua yhtä jätticookieta :D  Paista 175 asteessa n.15 min kunnes reunat alkavat ruskistuun mutta sisus on vielä ihanan pehmeä. Jäähdytä ritilällä ja herkuttele kylmän maidon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti