Hyvää vappua! Veikkaanpa että kaikilla alkaa pikkuhiljaa tursuamaan jo korvistakin ulos munkit ja tippaleivät :D Niinpä pistän jakoon ohjetta suussasulaviin mustikkacuppareihin; joiden reseptin kehittelin joitakin vuosia sitten kun tutustuin Kalevin mustikkavalkosuklaaseen. Aivan törkeän hyvä suklaa leivonnaisiin; makeaa valkosuklaata, kuivattua mustikkaa ja puffattua riisicrispiä...NAM!! Suosittelen kokeilemaan; ja nämä ovat kerrassaan ihania myös ilman kuorrutettakin..Tässä resepsuuni yhteen lempi ohjeistani:
Taikina
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Dr. Oetkerin myllyvaniljaa :)
100 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
150 g Kalev mustikkavalkosuklaata
200 g pakastemustikoita
Voi/marenkifrosting
2 valkuaista
1 dl sokeria
100 g voita
vanilja-aromia maun mukaan/ mustikkajauhetta
lilaa elintarvikeväriä
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Kääntele kuivia aineita varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Sekoita lopuksi nopeasti suklaarouhe ja jäiset mustikat joukkoon. Annostele muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja tee kuorrutus. Laita kattilaan vesihauteeseen kuumuutta kestävä kulho; ja sinne valkuaiset ja sokeri. Anna kuumentua käsin vispaten kunnes seos nipistää sormenpäätä. Poista astia hauteesta ja vispaa koneella kuohkeaksi marengiksi. Lisää huoneenlämpöistä voita kuutio kerrallaan koko ajan vispaten. (Jos seos "erottuu" niin älä hätäänny! Laita kulho hetkeksi kylmään ja vispaa uudelleen) Lisää aromit ja väri. Pursota kuppareiden päälle, koristele mustikoilla ja vaniljalla.
Vaikuttavat kyllä varsin herkullisilta! :D
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista