Näissä ihanissa suolapaloissa yhdistyy makeus, suolaisuus ja tulisuus. Tykkään aivan älyttömästi leivonnaisista joissa löytyy juuri tuollaista "kontrastia". Nämä kalkunataskut soveltuvat hyvin pääsiäisen aikaan; ja ovat todella helppotekoisia. Voit valmistaa taskut myös valmiista lehtitaikinasta; kannattaa kuitenkin muistaa että itse tehty on aina itse tehtyä ja näissä ei voin osuuskaan ole ihan päätä huimaava :)
Jogurttivoitaikina
150 g voita
200 g turkkilaista jogurttia
4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täytteeksi
n.100 g savukalkkunasuikaleita
2 persikanpuolikasta
100-150 g aurajuustoa
1/2 punasipuli
Mausteita (määrät oman maun mukaan):
-chilijauhetta (tai tuoretta)
-currya
-provencen yrttisekoitusta
-persiljaa
-suolaa
-pippuria
Voiteluun munaa ja päälle seesaminsiemeniä
Sekoita pehmeä voi ja jogurtti yhteen. Nypi kuivat aineet joukkoon, vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Hienonna savukinkkua hieman. Leikkaa persikka pieneksi kuutioksi ja silppua sipuli. Sekoita kaikki keskenään haarukalla, lisää myös aurajuusto hienona muruna. Lisää mausteita, ja muista maistaa että maut on balanssissa; täyte saa olla hieman tulista!! Kauli taikina levyksi ja jaa 12 samankokoiseen neliöön. Jaa neliöt kuudeksi pariksi ( 6 kansipalaa, ja kuusi pohjapalaa) Tee ns. "kansipaloihin" viillot. Levitä täytettä pohjapalan keskelle runsaasti. voitele reunat, nosta kansipala päälle ja paina haarukan avulla reunat kiinni. Tee kaikki 6 s
amalla tapaa. Nosta taskut pellille, voitele munalla ja ripottele pintaa seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 15 min. Tarjoa salaatin ja yrttitsatsikin kanssa.
Uuuii, kuulostaa aivan ihanilta. Katoin aluks, että oot paistanut valmispasteijoita, että nyt on tosi nopeeta päivitystä ja helppoa herkkua :D Mut ei, eli upeita on ja hyvin tasalaatuista
VastaaPoistaootko muuten päässyt ihan vellun opetukseen sielä royal bakery:ssä? Kun eikös hän omista sen leipomon:)
VastaaPoistap.s olit niin ihana mun suosikki koko suomi leipoo ohjelmassa!:)