28 maaliskuuta 2015

Pääsiäistorttu (appelsiini-kinuski-vanilja ihanuus)



Pääsiäinen lähestyy ja on aika leipoa kaikkia ihania pääsiäisteemaisia leivonnaisia.. Itselleni pääsiäinen on aina ensimerkki keväästä ja siihen kuuluu meillä vahvasti kaikki hedelmäiset, rahkaisat ja suklaiset herkut.. Tämän tortun kehittelin vuosia sitten; kun piti kiireisellä aikataululla saada keväinen kakku perhepäivällisen jälkkäriksi. Sen jälkeen olen tätä leiponut jokaisena pääsiäisenä. Silloin aikoinaan tämän tortun ensimmäiseen versioon käytin valmista torttupohjaa ja maitoon valmistettavaa vanhanajan vaniljakastikketta. Sittemmin kun leipomisharrastus on vienyt mennessään; pyrin aina tekemään mahdollisimman paljon itse. Jos olet kiireinen ja haluat oikeasti naurettavan helposti ja nopeasti valmistuvat kakun; niin voit hyödyntää "valmiita" aineita. :)


Tässä kakussa yhdistyy raikas appelsiini vaniljaiseen täytteeseen, jonka viimeistelee ihana appelsiinikinuski. Kakku on testatusti ollut varsinkin lasten makuun! :)
 
Pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria

Vaniljakiisseli
2 dl kermaa
Vaniljaa myllystä (1 tl) Tai 1 tangon siemenet
2,5 rkl sokeria
2 keltuaista
1 tl maissitärkkelystä
ripaus suolaa

Appelsiinikinuski
3/4 dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1 tl Dr. Oetkerin appelsiiniaromia

Päälle
2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Lisäksi
3 appelsiinia
suklaamunia
suklaahippuja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilöiden joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun torttuvuokaan, paista 175 asteessa n. 15 min ja kuomoa hieman jäähtyneenä. Sekoita kaikki vaniljakiisselin ainekset kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa sakeneen ja pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja jäähdytä kylmäksi. Sekoita myös kinuskin ainekset kattilassa aromia lukuunottamatta, kuumenna ja keitä n. 5 min. Lisää sitten appelsiiniaromi ja anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma kreemijauheen kanssa kovaksi vaahdoksi.  Leikkaa appelsiineistä hedelmälihat kalvottomina siivuina (leikkaa kulhon päällä jotta valuva mehu jää talteen) Pilko siivut pieniksi paloiksi. Kostuta tortun pinta appelsiinimehulla ja ripottele appelsiinin hedelmäliha tasaisesti. Levitä jäähtynyt vaniljakiisseli ja valuta päälle lusikalla puolet kinuskista. Lusikoi päällimäiseksi kermaseos ja viimeistele kinuskiraidoilla ja suklaamunilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti