Pohja
100 g voita
100 g emmentaljuustoraastetta
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vettä
Täyte
150 g lämminsavulohta
n.15- 20 cm pätkä purjoa
150 g leipäjuustoa
2 dl ranskankermaa
1 muna
valkopippuria
timjamia
tilliä
suolaa
sitruunanmakuista oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeän voin joukkoon juustoraaste ja lisää jauhot muutamassa erässä yhdessä veden kanssa. Nosta kylmään. Painele piirakkavuuan pohjalle ja kylmetä jälleen hetki jääkaapissa. Viipaloi purjo, kuutioi leipäjuusto ja sekoita fraichen joukkoon mausteet (oman maun mukaan, ja öljyä sellanen kevyt loraus) ja muna. Muista maistaa että mausteita on sopivassa suhteessa! Levitä purjo pohjan päälle, savulohta paloina ja sitten leipäjuustokuutiot. Kaada liemi ja hölskytä vuokaa pari kertaa. Paista 175 asteessa n. 30-35 min kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin pintavärin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti