05 maaliskuuta 2015

Juustoinen savulohi-purjopiirakka


Taas on viikko melkein lopuillaan ja edellisestä päivityksestä on kulunut tovi..Eilen oli kuitenkin aika leipoa suolaista hyvää! Ajatus tähän lähti siitä, kun ostin kaupasta leipäjuustoa ja savulohta salaattia varten, joita jäi yli..Niinpä loput ainekset päätyivät piirakaksi. Purjo ja lohi on klassinen makupari, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Vielä kun olisi jostain löytänyt kanttarelleja tähän hätään niin Avot! :) mutta täytyy kyllä sanoa että tulipahan meinaan sitten kerrassaan herkullista ihan näinkin:

Pohja
100 g voita
100 g emmentaljuustoraastetta
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vettä

Täyte
150 g lämminsavulohta
n.15- 20 cm pätkä purjoa
150 g leipäjuustoa

2 dl ranskankermaa
1 muna
valkopippuria
timjamia
tilliä
suolaa
sitruunanmakuista oliiviöljyä


Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeän voin joukkoon juustoraaste ja lisää jauhot muutamassa erässä yhdessä veden kanssa. Nosta kylmään. Painele piirakkavuuan pohjalle ja kylmetä jälleen hetki jääkaapissa. Viipaloi purjo, kuutioi leipäjuusto ja sekoita fraichen joukkoon mausteet (oman maun mukaan, ja öljyä sellanen kevyt loraus) ja muna. Muista maistaa että mausteita on sopivassa suhteessa! Levitä purjo pohjan päälle, savulohta paloina ja sitten leipäjuustokuutiot. Kaada liemi ja hölskytä vuokaa pari kertaa. Paista 175 asteessa n. 30-35 min kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin pintavärin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti