08 kesäkuuta 2015

Kirsikka "tacot"


Koko kevään olen odottanut kirsikoita ja nyt kun niitä vihdoin saa; tekisi mieli tunkea niitä joka paikkaan! :D Minulla on testattavana Modon makusiirappeja, joista nyt pääsin hyödyntämään myös ihanaa kirsikkasiirappia. Tähän mennessä olen sitä lorauttanut aina vain colan joukkoon..Hyvä, voimakas kirsikan maku on mielestäni ollut hiukan haastavaa saada leivonnaisiin, mutta eipä enää!! Suosittellen lämpimästi kaikille kirsikan ystäville niin tuota siirappia kuin tätä reseptiäkin  <3

Nämä hauskat herkut on kuin makea versio tacoista.. Rapea kauralastukuori, tuoreita kirsikoita, täyteläistä mascarponevaahtoa ja paahdettua pistaasia; nam.. Koska täytettä tuli taas kuin armeijalle, niin tein myös kirsikka tartaletteja, joiden pohjat on tehty tällä reseptillä. 



Kaurakuoret
50  g voita
1 dl sokeria

1 muna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljaa myllystä

Täyte
1 dl Modon kirsikkasiirappia
1 prk mascarponejuustoa
2,5 dl vispikermaa
tomusokeria

Lisäksi
100 g tummaa suklaata
tuoreita kirsikoita
pistaasipähkinöitä

Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri. Ota kattila liedeltä, sekoita muna joukkoon, ja sitten yhteen sekoitetut kuivat aineet. Nosta leivinpaperoidulle pellille 3-4 kekoa kerrallaan; jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa 5-7 min. Nosta lastut lämpiminä (esim. isoilla väleillä varustettua ritilää apuna käyttäen) tacon muotoon jäähtymään. Kun lastut on jäähtynyt, sulata suklaa ja valele sillä kuorien sisäpinnat.  Nosta viileään odottamaan hetkeksi jotta suklaa jähmettyy. Kiehauta kirsikkasiirappia kunnes se on tiivistynyt ja paksuuntunut hieman. Anna jäähtyä. Sekoita suurin osa siirapista mascarponen joukkoon. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja kääntele mascarponen joukkoon. Lisää tomusokeria haluamasi määrä kunnes olet tyytyväinen makeuteen. Pilko tuoreita kirsikoita ja aseta kauratacojen pohjalle. Pursota kuoriin mascarponevaahtoa ja pirskota kirsikkasiirappia päälle. Viimeistele paahdetulla pistaasirouheella ja kirsikanpaloilla.

02 kesäkuuta 2015

Maukkaat antipasto galetet



Suolaisiin piirakoihin ei sitten koskaan kyllästy!! Eikä välimeren makuihin.. Nämä galeten tyyppiset piiraat on omiaan kesäpiknikille, juuri sopiva suolapala kuumaan kesäpäivään..Olen tehnyt ihan samankaltaisilla täytteillä suolaisia leivonnaisia ennenkin, mutta en mahda sille mitään, että olen aivan hullaantunut näissä piiraissa olevien makujen yhdistelmään..Löysin kaupasta ihanan uutuuden tuorejuustohyllyltä näihin käytettäväksi-> Fontanan, fetalla ja valkosipulilla maustetun tuorejuuston; ja oi nam mitä herkkua. Jos et jaksa askarrella pieniä piiraita, tee yksi iso sen sijaan. Kevyesti kaulatusta taikinasta tulee inasen lehtevyyttä, mutta voit halutessasi skipata se osuuden pois ja hyviä tulee silti :) Ohje menee näin:

Pohja
250 g jogurttirahkaa (ehrmann)
250 g voita
n.4 jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte
1 prk Fontanan feta-v.sipuli tuorejuustoa
1 pieni puntti rucolaa
1 prk artisokkaa liemessä
about 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni punasipuli
8-10 kirsikkatomaattia

Voiteluun
oliiviöljyä

Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa tasaisesti sekaisin, lisää suola, nypi jauhot joukkoon, muotoile nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja nosta kelmutettuna kylmään. Hienonna rucola, kuutioi artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Suikaloi sipuli ohuksi renkaiksi ja halkaise kirsikkatomaatit.

Nosta taikina kylmästä ja kauli jauhoitetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Taita kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna (pituussuunnassa) taitetaan keskelle. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3. Nosta kylmään hetkeksi. Kauli kylmettynyt taikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi, ota taikinasta n.10-12 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja ja nosta  leivinpaperoiduille pelleille. Levitä kiekkoihin lusikallinen tuorejuustoa, (jätä reunoile kuitenkin tyhjää jotta saat ne taiteltua) hienonnettua rucolaa, artisokka- ja arskatomaatinpaloja, sipulia ja käännä reunat kevyesti täytteen  päälle. Lusikoi jokaiseen päälle vielä hiukan tuorejuustoa ja 1-2 kirsikatomaatin puolikasta. Voitele reunat kevyesti oliiviöljyllä, paista 200 asteessa n.25 min





20 toukokuuta 2015

Appelsiiniset hippukeksit


Näitä leipoessa sitä yllättyy aina uudelleen ja uudelleen siitä, miten hyviä itse tehdyt cookiet voikaan olla! Ja koukuttavia, helppotekoisia, nopeasti katoavia..; täydellisiä piknikille, juhliin, myyjäisiin, lahjaksi jne.. Tällä kertaa nämä keksit maustetaan (yllätys, yllätys) appelsiinilla ja ripauksella vaahterasiirappia..Olen aivan koukuttunut noihin Oetkerin hippuihin ja niitä onkin melki jokaista laatua näissä :D (Noh, minulla sattui olemaan avattuja pusseja, joten päätin hyödyntää ne näihin). Yhtä hyvin voit laittaa vain yhtä laatua mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan tällä ohjeella:


125 g voita
1 1/2 dl sokeria/fariinisokeria (suhteessa 50/50)
1 muna
1 rkl Modon vaahterasiirappia
160 g jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 pienehkön appelsiinin raastettu kuori
65 g pecanpähkinöitä
35 g Dr.Oetkerin fudgehippuja
35 g Dr.Oetkerin maitosuklaahippuja
35 g Dr.Oetkerin valkosuklaahippuja

Sekoita kuivat aineet keskenään kuoriraaste mukaan luettuna. Paahda pecan pähkinöitä kevyesti, rouhi ja aseta sivuun odottamaan. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna ja vaahterasiirappi hyvin joukkoon. Lisää joukkoon kuivat aineet, pähkinärouhe ja hiput ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinamassaksi. Muotoile taikinasta 12-15 pallosta ja aseta harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille. Huom!! Keksit leviävät paljon , joten paista mielummin useammassa erässä kuin että laitat taikinapallot liian lähekkäin; ellet halua yhtä jätticookieta :D  Paista 175 asteessa n.15 min kunnes reunat alkavat ruskistuun mutta sisus on vielä ihanan pehmeä. Jäähdytä ritilällä ja herkuttele kylmän maidon kanssa.


13 toukokuuta 2015

Timjamilla maustetut pitaleivät


Kuten edellisessä postauksessa mainitsin; oli meillä äitienpäivänä ruokana pitapurilaisia. Tässä nyt jakoon reseptiä niihin :) Pitaleivät on super helppoja ja nopeita tehdä, ja maku on sata kertaa parempi kun valmiissa. Nopeat tehdä pitää todellakin paikkaansa; sillä aloitin taikinan teon vasta 1 h ennen vieraiden tuloa, ja hyvin päästiin syömään aikataulun mukaisesti; ja aivan uunituoreiden pitojen pariin :D Muutama perusraaka-aine vain sekaisin ja hops, ihanat ja pulleat pitaleivät ovat valmiita täytettäväksi. Näihin on melkeinpä yhtä monta täytevaihtoehtoa kuin tekijääkin..

2,5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl durumjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään ja lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota noin 1/2 h.Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle, muotoile pötköksi ja jaa 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse littanoiksi ympyröiksi (halk. n. 10-15 cm) Aseta leivinpaperoidulle pellille ja kohota taas 30 min. Paista 225 asteessa noin vajaa 10 min. Tarkkaile!! Pitaleipä kohoaa pulleaksi uunissa, se kuuluu asiaan joten älä vain puhkaise! :)


Laitan tähän listaa mitä laitoin täytevaihtoehtoja esille; jos joku vaikka innostuu tekeen näistä tuollassii pitaburgereita (itse tietenkin tungin omaan pitaan kaikki mausteet) :D

Täytteet:
-jääsalaattia
-rucolaa
-tomaattia
-suolakurkkua
-jalopenoviipaleita
-itse tehty marinoitu sipuli
-paahdettu sipuli
-itsetehdyt jauhelihapihvit
-paistettu ananas
-cheddaria
-fetajuustoa
-ruohosipulinen creme fraiche
-valkosipuli/sitruunamajoneesi
-chilikastike
-makea sinappi


10 toukokuuta 2015

Vaniljajäädykekakku


Tänään vietettiin upeiden ihmisten päivää; nimittäin äitienpäivää! Kutsuin perheeni meille koolle syömään..ruokaa ja rakkaita ihmisiä; täydellinen sunnuntai.. Ruokana nautimme pitapurilaisia peruna ja bataattiransalaisten kera, ja päivällisen viimeisteli makeat herkut..Toinen kakuista oli itse tekemäni vaniljainen jäädykekakku, ja toisen kakun hankin oppisopimustyöpaikastani; Royal bakerysta. Olen aivan koukuttunut tähän bakeryn suklaamoussekakkuun ja voisin syödä sitä kakkukaupalla!! :D Raikas jäädykekakku ja supersuklainen suussasulava moussekakku oli aivan mielettömän hyvä kombo tämmöiseen rinnakkaistarjoiluun.




Tässä ohje jäädykekakkuun:
Pohja
100 g digestivekeksejä
75 g voita

Vaniljamousse
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
1 dl sokeria
3 liivatetta

2,5 dl vispikermaa

Vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä

Lisäksi
2-3 passionhedelmää
3-4 rkl persikkapyrettä
sokeria
mansikoita
pistaasipähkinöitä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele irtopohjavuuan pohjalle (n.22 cm halk) ja paista 175 asteessa n.5 min. Anna jäähtyä. Laita kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna lähes kiehuvaksi, aseta sivuun hetkeksi jäähtymään hiukan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota keltuaiset sokerin kera kuohkeaksi. Vispaa ensin 1/3 lämmintä kerma-maitoseosta joukkoon, ja kaada tämä seos sitten kattilaan lopunkin kerma-maidon joukkoon. Nosta takaisin levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu kiisselimäiseksi. Siivilöi toiseen astiaan. Purista liivatteet kuiviksi, liuota lämpimään seokseen ja aseta sivuun. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen jäähtyneen vaniljaseoksen sekaan. Valmista vaniljakreemi(Sekoita kreemijauhe veden sekaan, anna saotua hetki kylmässä) Kaada hiukan moussea keksipohjan päälle, lusikoi tai pursota vaniljakreemi nokareina sinne tänne ja kaada sitten loppu mousse vuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota kakku sulamaan jääkaappiin n. 5 h ennen tarjoilua. Irrota kakku vuuasta pyöräyttämällä reunat irti kuumalla paletiveitsellä, siisti reunat. Sekoita lusikoitujen passionhedelmien sisus persikkapyreeseen ja makeuta sokerilla. Valuta kakun päälle, viimeistele mansikkaviipaleilla ja rouhituilla pistääsipähkinöillä.


01 toukokuuta 2015

Valkosuklaa mustikka crisp- kupparit


Hyvää vappua! Veikkaanpa että kaikilla alkaa pikkuhiljaa tursuamaan jo korvistakin ulos munkit ja tippaleivät :D Niinpä pistän jakoon ohjetta suussasulaviin mustikkacuppareihin; joiden reseptin kehittelin joitakin vuosia sitten kun tutustuin Kalevin mustikkavalkosuklaaseen. Aivan törkeän hyvä suklaa leivonnaisiin; makeaa valkosuklaata, kuivattua mustikkaa ja puffattua riisicrispiä...NAM!!  Suosittelen kokeilemaan; ja nämä ovat kerrassaan ihania myös ilman kuorrutettakin..Tässä resepsuuni yhteen lempi ohjeistani:

Taikina
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Dr. Oetkerin myllyvaniljaa :)
100 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
150 g Kalev mustikkavalkosuklaata
200 g pakastemustikoita

Voi/marenkifrosting
2 valkuaista
1 dl sokeria
100 g voita
vanilja-aromia maun mukaan/ mustikkajauhetta
lilaa elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Kääntele kuivia aineita varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Sekoita lopuksi nopeasti suklaarouhe ja jäiset mustikat joukkoon. Annostele muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja tee kuorrutus. Laita kattilaan vesihauteeseen kuumuutta kestävä kulho; ja sinne valkuaiset ja sokeri. Anna kuumentua käsin vispaten kunnes seos nipistää sormenpäätä. Poista astia hauteesta ja vispaa koneella kuohkeaksi marengiksi. Lisää huoneenlämpöistä voita kuutio kerrallaan koko ajan vispaten. (Jos seos "erottuu" niin älä hätäänny! Laita kulho hetkeksi kylmään ja vispaa uudelleen) Lisää aromit ja väri. Pursota kuppareiden päälle, koristele mustikoilla ja vaniljalla.


26 huhtikuuta 2015

Prinsessakakkuja pienten tyttöjen juhlapäiviin

Syntymäpäivät on lapsille hyvin tärkeä tapahtuma ja mielestäni niiden juhlimiseen onkin syytä panostaa; jotta jokainen lapsi saisi ihanat ja ikimuistoiset juhlat tänä tärkeänä päivänä. Tällä kuluneella viikolla olen todella päässyt sisälle prinsessamaailmaan, sillä täältä tampereen leivontahovista on tällä viikolla lähtenyt kahdelle tytölle prinsessateemaiset kakut! :) Ensimmäisessä oli toiveena piirroselokuva Frozenista tuttu Elsa-kakku ja toisessa oli toiveena barbiekakku. Kummassakaan ei sen suurempia vaatimuksia ollut joten sain vapaasti toteuttaa omien näkemysten mukaiset kakut. Henk.koht tykkään enemmän kreemikuorrutteisista kakuista ja sokerimassaa tykkään käyttää vain koristeisiin, joten kreemi esittää näissä kakuissa pääosaa. Jonain päivänä tavoitteenani on olla mestari kreemin levityksessä; -> sileääkin sileämpi pinta!!! :D



Frozen Elsa kakussa on marenki-voikreemi kuorrutus, ja sokerimassasta tekemäni Elsa koriste. Lisäksi pääsin "tuhoamaan" valtavaksi kasvanutta nompparelli/koristerae kokoelmaani, tekemällä pientä yksityiskohtaa kakun sivuun :D Elsa koriste on piirroksen pohjalta tehty ja elintarvikeväreillä maalattu. Lopuksi asettelin kuvan valkoisesta massasta tehdylle "jäälaatalle".



Barbiekakussa seistä nököttää täysikokoinen barbienukke, sillä minulla ei ollut sellaista kakkubarbi tikkua, enkä viitsinyt sellaista ostaa. Synttärisankari toimitti minulle siis nukkensa, jonka jalat saivat kelmutuksen ja sitten se päätyin kakun keskelle. Barbin "puku" on ihan itse suunniteltu :D Korsetti on sokerimassaa ja helma voikreemia. Koristerakeilla sitten viimeistely.. Melkoisen sydäntälämmittävä oli synttärisankarin iloinen ilme kakun nähdessään! :)




18 huhtikuuta 2015

Gluteeniton vadelmasuklaakakku


Tässä helppo resepti suklaan ystäville! Vadelma ja suklaa on klassinen yhdistelmä ja tuntuu että se ei petä koskaan.. Kevyesti lämmitettynä, jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjottuna, tämä kakku vie kyllä kielen mennessään! Joskus on kivaa vaihtelua leipoa tämmöisiä "simppeleitä" herkkuja, ilman turhaa koristeluhifistelyä.. :) Hyvää ja helppoa kaikessa yksinkertaisuudessaan:


200 g tummaa suklaata
200 g voita
1,5 rkl Dr. Oetkerin vadelma-aromia
3 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
150 g vadelmia

Sulata suklaa voin kanssa kattilassa ja lisää aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivia aineita siivilöiden joukkoon, vuorotellen suklaaseoksen kanssa; varovasti lastalla käännellen. Lisää lopuksi vadelmat, mutta vältä turhaa sekoittelua. Kaada irtopohja vuokaan (n.22cm) ja paista 175 asteessa n.30-40 min. -> ei haittaa yhtään vaikka kakku jää keskeltä hieman tahmeaksi, joten paista mielummin liian vähän kuin liian kauan..Herkuttele haaleana haluamasi lisukkeen kera!


13 huhtikuuta 2015

Gourmet pizzat/Valkoiset lankkupitsat


Aurinkoista maanantaita! Viime päivityksestä on taas aikaa; sillä tässä on kiireinen muuttoviikko takana..Nyt on aika aktivoitua blogin suhteen todenteolla! Asunnossa johon muutimme on täysin uudistettu keittiö, enkä malta odottaa että saan tavarat paikoilleen ja pääsen leipomaan kaikkia ihania keväisiä herkkuja!! Muutopäivänä pyritään monesti syömään jotain mahdollisimman helppoa ja vkonloppuna meillä olikin ruokalistalla pizzaa.. Siksipä sain ajatuksen jakaan teille nyt tämän "white" pizzan (eli tomaattimurskan tilalla on käytetty ranskankermaa) ohjeen; joita tein muutama viikko sitten:

Pohja
1,5 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1,5 dl durum jauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sitruunaoliiviöljyä
suolaa

Täytteeksi
1 prk creme fraichea
1/2 prk pestoa
1 pkt Pirkka Salame milano-siivuja
1 prk sitruunatäytettyjä oliiveja
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
rucolaa
punasipulia
sitruunaoliiviöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja jauhot keskenään; ja lisää niitä yhdessä öljyn kanssa. Alusta tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa neljään osaan ja kauli pitkulaisiksi lankkupitsoiksi. Levitä pohjille ranskankermaa ja lusikoi pestoa sinne tänne. Asettele salamisiivuja, puolitettuja tomaatteja, oliiveja ja suikaloitua punasipulia. Murustele pitsojen päälle vielä mozzarellaa, ripottele muutamia rucolalehtiä ja pirskottele lopuksi kevyesti sitruunaöljyä  pintaan. Paista 2 kerrallaan 225 asteisessa uunissa kypsiksi, eli noin 12-15 min. Levitä tuoretta rucolaa pintaan ja nauti! :)


04 huhtikuuta 2015

Pääsiäismunat


Näissä herkkupalleroissa yhdistyy cookiepopsit ja rocky road. Rapea tummalla suklaalla kuorrutettu puolisko yhdistettynä karkkisuklaan puolikkaasseen, häätää taatusti makeannälän! Nämä valmistuvat helposti cakepops vuualla ja niihin voit laittaa aineksia oman maun mukaan. Makoisaa pääsiäistä!! :)



n.12 kpl
175 g täytekeksejä (domino)
50 g appelsiini tuorejuustoa

130 g valkosuklaata
amerikan pastelleja,
suklaamunia,
pääsiäisrakeita,
vaahtokarkkeja
nonpparelleja jne..

wiener nougat crushia
100 g hyvää tummaa suklaata

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Painele keksimassa kakkutikkarivuuan koloihin tiiviisti ja nosta kylmään. (Valitse keksimassalle vuuan "rei`itetty" puoli, massa ei tule läpi) Rouhi valitsemasi karkit pieneksi ja sulata suklaa. Laita cakepopsvuuan toisen puolen koloihin karkkiseosta ja kaada sula suklaa päälle. Ripottele pintaan wiener nougat crushia. Nosta kylmään jähmettymään. Irrota keksipalat ja suklaapuoliskot muoteista. Sulata tumma suklaa, dippaa keksipuoliskot siihen, ja kiinnitä suklaapaloihin. Anna jälleen jähmettyä kylmässä. Laita pieniin muffinivuokiin ja herkuttele.