26 helmikuuta 2015

Kahvisuklaa-irish cream kakku



Tekstien päivitys ei ole ollut ihan yhtä aktiivista kuin viime vuonna..Syy on ainoastaan se; että tässä on alkuvuodesta ollut kaikenmaailman projekteja plus muuta hulinaa, ja parin viikon päästä olisi muuttokin edessä, niin eipä ole ollut vapaa ajan ongelmia! :) Ideoita uusiin leipomuksiin ja resepteihin olisi vaikka ja kuinka; ja kunhan tässä taas oppii aikatauluttaan elämänsä paremmin, niin laitetaan taas kunnolla vispilät vinkuun :D


Sain testattavaksi Modon makusiirappeja tuossa muutama viikko sitten. Niillä saa helposti ihanaa makua leivonnaisiin ja ne soveltuvat myös juomien maustamiseen. Rommiaromia olen jo testannut ja seuraavaksi päätin ottaa irish cream siirapin kokeiluun. Heti kun avasin pullon, herahti kyllä vesi kielelle; sillä tuoksu oli huumaavan herkullinen. Maku sopivan makea ja voimakas, ilman alkoholin jälkipotkua. Siirappi on kuin luotu leivontaan, ja erityisesti suklaisiin leivonnaisiin aivan loistava. Nyt päätin hyödyntää siirappian suklaiseen "irish coffee" kakkuun, jonka ohje menee näin:

Pohja
3 munaa
1,5 dl sokeria
80 g voita
95 g fazerin coffee & cardamon suklaata
2 dl vahvaa kahvia
4 dl jauhoja
vaniljaa myllystä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 dl kermaviiliä

Kostutussiirappi
1/2 dl vahvaa kahvia
3-4 rkl Modo Irish cream siirappia

Kuorrute
180 g suklaata
200 g voita
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhoa
3-4 rkl Modo Irish cream siirappia

Sulata voi ja suklaa kattilassa ja lisää kahvi. Jätä sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi; lisää sitten suklaalientä ja kuivia aineita vuoronperään varovasti sekoittaen. Kääntele kermaviili lopuksi joukkoon. Kaada isoon irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Laita kahvi ja siirappi kattilaan ja kiehauta. Pistele kakkupohjaan tikulla reikiä ja imeytä siirappi. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Vaahdota voi kuohkeaksi, lisää sitten tomua ja kaakaojauhetta vähitellen. Lisää huoneenlämpöinen suklaa sekä siirappi vatkaten joukkoon. Kumoa kakku, halkaise kahtia, levitä kuorrutetta väliin ja pinnalle. Koristelewienwr nougat crushilla ja suklaahipuilla.



7 kommenttia:

  1. Suklaa-addiktin päiväuni ��

    VastaaPoista
  2. On kyllä herkullisen näköinen kakku :) Tuo Fazerin suklaa lähtee ihan takuulla mukaan kaupasta seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa ehdottomasti testata tuo suklaa, se on ihan super hyvää!

      Poista
  3. Ihana, oikein suklaan ystävän unelmakakku, nam! En olekaan huomannut tuollaista coffee and cardamon suklaata kaupan hyllyllä, vaikka yleensä metsästänkin kaikki uutuuslevyt maisteluun, pitääkin katsella tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli mukava löytää tuo fazerin uutuus sillä kaupoista on muutenkin vaikea löytää kahvisuklaita. Se on samaa sarjaa kuin uutuudet; minttusuklaa ja paahdettu maissisuklaa.. Ihan älyttömän hyvää :)

      Poista
  4. Sain palan tätä kakkua maistaa ja oli sitten mielttömän hyvää:)

    VastaaPoista