18 joulukuuta 2014

Banaani-pecanpähkinä cupcakes


Nämä on aivan super överi hyviä!!! (Resepti on muokattu Linda Lomellinon call me cupcake-blogista) Tein nämä mini cupcake vuokiin ja niitä tulikin ihan valtava määrä; liki 130 kpl!! Joten jos haluat helposti ison määrän jotain niin mini vuokiin tehdyt kuppikakut on oiva ratkaisu :) Voit tehdä näitä myös normaalivuokiin tai paistaa yhden kahvikakun; muista vain pidentää paistoaikaa hiukan. Nämä kuppikakut saivat päälle vaniljaisen kuorutteen, mutta ovat tosi hyviä myös ilmankin. Jos teet taikinasta kahvikakun ja haluat kuorruttaa sen;niin siihen voisi tehdä vaikkapa sulatetetulla suklaalla raidoitusta tai ihanan kinuskikuorrutteen.


Koristeluissa hain hieman jouluista fiilistä. "Joulukuusi"-kuppareiden kerma tuli vispattua niin vimmalla että se meni vähän yli, joten ulkönäkö kärsi siitä; mutta huihai hyvälle maistui!!! :D

Taikina
370 g jauhoja
1 1/2 tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
100 g pecanpähkinärouhetta
170 g voita
200 g fariinisokeria
3 munaa
3 banaania
1,5 dl täysmaitoa
1/2 vaniljatanko

Kuorrute
2 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljakreemiä
vanilja-aromia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit ja sekoita maidon joukkoon, lisää myös vaniljatangosta raaputetut siemenet. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää kuivia aineita ja banaanimaitoa vuoronperään nopeasti sekoittaen.(Älä vaivaa taikinaa turhaa jottei se sitkisty) Jaa muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.15 minuuttia. Jos teen taikinasta kahvikakun, paistoaika pidentyy, sanoisin n.35-40 min. Tarkkaile kypsyyttä tikulla ja peitä pinta tarvittaessa paiston aikana. Vatkaa vispikerma ja vaniljakreemi kuohkeaksi  vaahdoksi(extravaniljaisuutta halutessasi; lisää aromia). Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele. VAROITUS! jos teet nämä pienissä vuuissa kuten minä, saatat huomata napsineesi näitä huoletta viisi kappaletta putkella :D

Vinkki! Saat taikinan helposti ja siististi jaettua pieniin vuokiin laittamalla taikinan kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastepussiin. Leikkaat vain pussin kulmaan aukon saksilla ja pursotat vuokiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti