08 joulukuuta 2014

Sitruunakakku

Monesti näin joulun alla tulee aina leivottua kaikkia mausteisia joulumaisia leivonnaisia.. Joskus talvi/joulufiilistä voi saada aikaan myös pelkällä koristelulla..Jos nyt olisi pakkasta niin tämä kakku kyllä sopisi vuodenaikaan kuin nenä päähän.. Raikas, kirpeä ja supermehevä!! Isäni rakastaa kaupoissa myytävää tomusokerikuorrutteista sitruunakakkua, joten siitäpä sain ajatuksen hioa reseptin vastaavanlaiseen kakkuun.. Tällä kertaa pintaan tuli vain tomusokerisihtaus sillä kyseessä oli "testauskakku" :) Sen verran ihana kakku ohjeella tulee että kyllä menee tänä vuonna isälle joululahjaksi tämä kakku, vieläpä sitten sellaisella sitruunaisella kuorrutteella varustettuna :)

Taikina
200 g voita
250 g sirosokeria
315 g jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
suolaa
1 rkl sitruunankuori raastetta
2 munaa
2 valkuaista
3/4 dl sitruunamehua
1 dl maitoa
80 g fazer sitruunavalkosuklaata

Siirappi
100 g sokeria
1 dl vettä
1/2 dl sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kuumenna maitoa jotta saat suklaan liuotettua siihen, ja anna sitten jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri ilmavaksi. Vaahdota myös valkuaiset omassa kulhossaan. Lisää munat yksitellen voi-sokeri vaahtoon kevyesti vatkaten, sihtaa 1/3 jauhoista joukkoon jotta taikina ei juoksetu ja kääntele sitten valkuaisvaahto sekaan superkevyesti lastalla nostellen. Lisää kuoriraaste sekä loput kuivat aineet muutamassa erässä, vuorotellen sitruunanmehun ja suklaamaidon kanssa. Muista käsitellä taikinaa kevyin ottein jotta ilmavuus säilyy. Kaada (pitkulaiseen) vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja peitä pinta tarvittaessa paiston aikana. Kiehauta siirapin ainekset kattilassa jotta liemi tiiviistyy. Tee hammastikulla kakun pintaan reikiä ja imeytä siirappia kakkuun. Anna jäähtyä ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti