Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
Kostutus
päärynä juissia
Pohjalle
päärynäpilttiä
1/2 prk säilykepäärynöitä viipaloituna
Kinuski
1 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk Valio kinuskipäärynärahkaa
Päälle
2 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
namuja, nompparelleja
Vaahdota pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi yhteen sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoittele varovasti käännellen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 min. Kuumenna kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilassa; ja keitä pienellä lämmöllä n. 10 min. Nosta jäähtymään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta alimmainen pohja kauttaaltaan, levitä päärynäpilttiä ja asettele päärynäviipaleet. Levitä sitten puolet kermarahkasta ja valuta täysin jäähtynyttä kinuskia kerman päälle. Lisää loppu kerma ja aseta toinen kevyesti kostutettu kakkupohja päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota tomu ja vispikerma. Levitä kakun päälle ja koristele namuilla ja nompparelleilla
Luka oli innoissaan kun hänenkin tekeleensä pääsi tätin sivustolle. Hän oli itsekin hyvin tyytyväinen kakkuun, maistuu siis kaikenikäisille. :)
VastaaPoista