02 joulukuuta 2014

Vaniljainen appelsiini-suklaakakku

Hui kauhea miten pitkä tauko päivityksistä!!! Vaikka päivityksiä ei ole tullut, on täällä kotona silti vispilät vinkunut :) Oon jo aivan joulutäpinöissä ja suunnitellut tässä jo vaikka mitä leipomuksia tähän joulukuulle; Suolaisia, makeita ja ruokalahja reseptejä..Tällä viikolla olen leiponut banaani-pecanpähkinä cupcakeja, jotka päätyivät heti paiston jälkeen pakastimeen. Niistä kuva ja resepti heti kun otan ne työn alle koristeltaviksi. Tänään puolestaan meni jälleen yksi petshop-kakku pienen tytön kaverisynttäreille. Nyt olisi myös suunnitteilla itsenäisyyspäiväkakku, joten paljon on tulossa kivoja ohjeita ja kuvia viikon loppupuolella..huhhei ja leipotilei! Tämän alla olevan kakun tein toissaviikolla. Alunperin piti lähettää tämä kuva ohjeineen yhteen kilpailuun, mutta muutin mieleni ja tein sitä varten uuden kakun. Nyt tämän voin sitten huoletta julkaista ihan vaan muiden iloksi :)

Kakussa on kaksi eri pohjaa; kuvioitu kakkupohja reunassa ja sisällä juustokakuissa paljon käytetty keksipohja. Kuvioitu kakkupohja on helppo tehdä kunhan luet ohjeen ajatuksen kanssa. Lopputuloksena saat ohuen ja erittain helposti käsiteltävän pohjan jolla saat hienot reunat kakkuihin. Laitoin pohjan vaiheet kahteen eri osaan jolloin se on helpommin ymmärrettävissä.

Pohja
1.
2 munaa
60 g hienoasokeria
55 g sokeria
55 g mantelijauhetta
Yhdistä mantelijauho ja 55 g sokeria. Vaahdota munat, hienosokeri ja manteli-sokeriseos
2.
3 valkuaisia
25 g sokeria
35 g jauhoja
25 g voisulaa
Vaahdota valkuaiset ja 25 g sokeria kovaksi jauhoksi. Sekoita yllä olevan vaahdon kanssa yhteen varovasti käännellen. Lisää jauhot ja voisula. Erota pieni osa taikinasta ja värjää kaakaolla. Pursota kaakaotaikinasta leivinpaperoidulle pellille raitoja tai muita kuvioita ja nosta pakkaseen hetkeksi. Levitä lopputaikina päälle ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pohjasta haluamasi levyiset kaistaleet joilla vuoraat kakkuvuuan reunat.

Keksipohja
120 g appelsiinipiparkakkuja
50 g voisulaa
Murskaa keksit, lisää voisula ja painele pohjaksi.

Täyte
Suklaamousse:
150 g Appelsiinisuklaata
200 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
tomusokeria
1 tl appelsiiniaromia

Kiisseli:
2 keltuaista
1 dl appelsiinimehua
0,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelys
1/2 appelsiinin raastettu kuori
3/4 dl kermaa

2 liivatetta

Lisäksi:
1 dl vispikermaa

Suklaatäyte:
Sulata tummasuklaa. Vaahdota vispikerma, makeuta tomusokerilla ja lisää aromi. Kääntele suklaa vaniljarahkan joukkoon ja yhdistä seos kermavaahdon kanssa. Kaada keksipohjan päälle ja nosta kylmään.
Appelsiinitäyte:
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kunnes seos pulpahtaa kerran. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuuman kiisselin joukkoon. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma,kääntele kiisseli varovasti joukkoon ja kaada suklaamoussen päälle. Anna jähmettyä yön yli. Sihtaa pintaan kaakaojauhoa ja koristele esim. macaronseilla ja suklaakoristeilla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti