30 joulukuuta 2014

Juurespiiraat

Noniin, "joulutauolta" palattu hellan ääreen; uusivuosi tuloillaan ja niin myös täytyy aloittaa uusien reseptien ideointi :) Monesti joulusta jää kaappiin juureksia joululaatikoiden jäljiltä, jotka voi vaikkapa sujauttaa erilaisiin leivonnaisiin..Nämä pikku piiraat on helppo valmistaa, täytteitäkin voi varioida monin eri tavoin menetelmällä "mitä kaapista löytyy"; ja ne ovat myös loistava tapa hyödyntää esim.juustöpöydän tähteet jne..


12-16 kpl
Pohja
150 g margariinia
150 g turkkilaista jogurttia
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl persiljaa
suolaa

Täyte
1/ 2 purjo
2 pientä porkkanaa
n.100 g lanttua
100 g tuorejuusto (maustamaton tai maustettu)
1 1/2 dl juustoraastetta (emmental)
paljon tuoretta persiljaa silputtuna :)
mustapippuria
suolaa

Sekoita pehmeä margariini ja jogurtti. Lisää yhteensekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Nosta kylmään. Viipaloi purjo, raasta porkkanat ja lanttu karkeaksi. Paista voissa n. 5 minuuttia, lisää tuorejuusto ja mausteet. Anna jäähtyä ja sekoita juustoraaste joukkoon. Kauli taikina ja ota pyöreitä kiekkoja esim. juomalasin avulla. Levitä täytettä jokaiselle kiekolle keskelle, purista kiekkoa kämmenten välissä ja litistä päältä lopuksi. (Tarkoitus on että kiekkoihin muodostuu pieni reuna ja pinta tasoittuu) Vaihtoehtoisesti voit painella taikinat esim.muffinipellin koloihin tai tehdä pasteijoita. Voitele munalla ja paista 200 asteessa n.20 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti