Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tippaa karvasmanteliaromia
Kinuski
2 dl kuohukermaa
1,5 dl muskovadosokeria
1/2 vaniljatanko
2 dl vispikermaa
Täyte
150 g lakkajogurttia
2 dl vispikermaa
2 liivatetta
2 rkl omenamehua
1 dl wienernougat crushia
1-2 tippaa karvasmanteliaromia
Lisäksi
lakkahilloa
omenamehua
wienernougat crushia
fudgepatukka
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele manteliaromi ja kuivat aineet varovasti munasokeri vaahdon joukkoon ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja jaa pohja kolmeen osaan. Kinuski: Kiehauta kuohukerma, muscovadosokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä seos täysin kylmäksi ja poista vaniljatanko. ( Voit tehdä kinuskin jo edellispäivänä jotta se ehtii kylmettyä) Lakkatäyte: Liota liivatteita kylmässä vedessä ja liuota kuumaan omenamehuun. Lisää jogurtin joukkoon. Vaahdota kerma ja kääntele jogurttiin. Lisää lopuksi wiener nougat crush ja aromi. Kostuta pohja omenamehulla, levitä kylmää kinuskia ohuelti (n. 2 rkl) ja runsaasti lakkahilloa. Levitä puolet jogurttikermaseoksesta ja nosta toinen kerros päälle.Toista kuten edellä. Ota kinuskia muutama lusikallinen sivuun ja vaahdota loppu kinuski. Vaahdota myös 2 dl vispikermaa ja yhdistä vaahdot. Levitä kinuskikermaa kakun pintaan ja tee kinuskilla raidat kakun päälle. Levitä reunoille winer nougat crushia ja viimeistele kermapursotuksilla ja fudgelastuilla.
Näin kakkublogien Top 100:ssa tämän kakun ja ensimmäisenä sanoin ääneen: Ihana kakku! :) Rakastan tuota wiener nougaata! Kaunis kakku ja varmasti myös tosi herkullinen :)
VastaaPoistaKiitos paljon, tuli hyvä mieli kun luin kommenttisi! :) Nuo fazerin kaikki crushit on kyllä niin ihania että tekisi mieli tunkea niitä kaikkiin leivonnaisiin, varsinkin tämä wiener nougat on ihan superherkkua :)
VastaaPoista