18 tammikuuta 2015

Appelsiini-suklaa energiapatukat



Vuoden ensimmäinen teemajakso käynnistyy!  Kevyet herkut osiossa on reseptejä, jotka on hieman "terveellisempiä" normaalileipomuksiin verrattuna. Itse aloitin kuntokuurin ja yritän opetella syömään oikein, joten sain ajatuksen tehdä tähän vuoden alkuun pienen "terveys" jakson. Ei huolta; tämä on ohimenevää ja supersuklaisiin yms. leivonnaisten pariin päästään taas pian; mutta tämä teemajakso on myös hyvä muistutus siitä että välillä voi leipoa myös vähän kevyempiäkin herkkuja :)

Aloitetaanpa näillä helppotekoisilla energiapatukoilla. Monesti ostan raakapatukoita nopeaksi välipalaksi mutta niitä on niin helppo tehdä itse; että en taida enää niitä valmiina ostaa, vaan teen jatkossa aina itse. Makuaineiksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, kokeilla erilaisia pähkinöitä, siemeniä..Voit myös lisätä massaan proteiinijauhetta tms.. Lisätä kaurahiutaleita tai puffattua riisiä tuomaan rouskuvuutta.. Jälleen vain mielikuvitus on rajana!! Mikä parasta; nämä on törkeän hyviä eikä näissä ole YHTÄÄN lisättyä sokeria :D


Uusia tuttavuuksia kuvassa: kookosöljy ja jauhettu appelsiini. Pitkään on ollut tuo kookosöljy ostoslistalla ja ihana tuote vaikuttaa olevan, vaikka sitä vasta näihin patukoihin olen päässyt testaamaan. Jauhettu appelsiini on myös sellainen mitä en ole koskaan ennen nähnyt joten pakkohan se oli ostaa. Maku on todella hapan (voikukkamainen) mutta täytyy tässä hieman harjoitella sen käyttöä. Näissä patukoissa se ainakin toimi tosi hyvin..


Massa (n.6 patukkaa)
150 g kuivattuja sokeroimattomia kivettömiä taateleita
100 g sokerittomia rusinoita
40 g manteleita
60 g cashewpähkinöitä
1/2 tl kuivattua appelsiinia
1,5 rkl kaakaojauhetta (sitä itteensä, ei sokerikaakaota)
1 rkl kookosöljyä
1 tl dr.oetkerin appelsiiniaromia
vaniljaa myllystä

Ensin pieni varoitusteksti!!! Älä laita kaikkia taateleita kokonaisina kerrallaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella. Taatelit ei hienone vaan koneesi hajoaa :D

"Soseuta" silputut taatelit ja rusinat pienissä erissä sauvasekoittimella/ monitoimikoneessa/ blenderissä yhdessä kookosöljyn ja aromin kanssa. (Seoksesta ei tule silkkisen sileää,eikä pidäkkään tulla vaan tarkoitus on saada muotoiltava massa) Jauha myös pähkinät pieneksi rouheeksi.. Sekoita taateli-rusina massaan pähkinärouhe, kaakao, kuivattu appelsiini ja muutama rouhaisu vaniljaa myllystä. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele levyksi leivinpaperoituun vuokaan (n.1,5 cm paksuiseksi.) Nosta jääkaappiin ja leikkaa patukoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti