09 tammikuuta 2015

Valkosuklaa-sitrus leivokset

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! :) Niinkuin viime päivityksessä mainitsin; olen tässä kehitellyt muutamia suunnitelmia blogin varalle..Uuden "klassikot vol2". kategorian lisäksi luvassa on ensinnäkin facebookiin omat sivut blogille ja sen myötä mm. arvontoja/kilpailuja.. Myös erilaisia teemaviikkoja/kuukausia tulossa; ja vaikka teemat olenkin jo suunnitellut, niin otan myös aihetoiveita vastaan jos joku kaipailee jotain tiettyä! :) Ja muutenkin lukijat hyvät, jos jotain haluaisitte blogiin tulevan ( esimerkkinä vaikkapa enemmän ideoita gluteenittomiin, laktoosittomiin leivonnaisiin, isolle porukalle toteutettavia reseptejä, enemmän leivoksia, enemmän suolaisia...tai ihan mitä tahansa) niin niitä pyrin sitten järjestämää; joten hop rohkeasti yhteyttä ottamaan vaan! :)

Tämän päivän ohjeeseen.. Tämmöiset tartaletti tyyppiset leivokset on ihan mun suosikkeja..Nämä ovat saman tyyliset kuin viime vuoden puolella julkaistut mandariinileivokset. Sitrushedelmät ja valkosuklaa on mielestäni yksi parhaimpia makupareja. Halutessasi voit käyttää näiden täytteessä myös valmiiksi maustettuja rahkoja tai tuorejuustoja; ja ne ovat oikeinkin toimivia, mutta jostain syystä haluan usein tehdä kaiken alusta alkaen itse..Tämän tyylisiin leivoksiin voit laittaa täytteeksi oikeastaan mitä tahansa ja erilaisilla koristeluilla voi saada hyvinkin näyttäviä ja juhlavia leivoksia.
Vinkki! Pohjat voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, säilyttää tiiviisti suljetussa rasiassa ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua. Taikinasta voit tehdä myös kokonaisen piiraan.


MUROPOHJA
100 g voita
60 g tomusokeria
1 keltuainen
200 g jauhoja
1 rkl sitruunamehua

TÄYTE
30 g valkosuklaata

Limecurd:
3 keltuaista
1 limen kuori
0,5 dl limen mehua
1/2 sitruunan mehu
6 rkl sokeria
4 rkl voita

Sitrus-suklaatäyte
200 g kermarahkaa
1/2 limen mehu
70 g fazer sitruuna valkosuklaata
2 dl vispikermaa
tomusokeria

PÄÄLLE
vaniljarouhetta myllystä
sitruunankuori suikaleita
valkosuklaarouhetta

Muropohjat: Siivilöi tomusokeri ja jauhot kulhoon. Nypi pehmeä voi joukkoon, lisää keltuainen ja mehu. Muotoile taikinapalloksi ja nosta kelmuttetuna jääkaappiin kylmettymään. Kauli jauhoitetulla alustalle levyksi ja ota pyöreän muotin avulla kiekkoja. Painele ne muffinivuuan koloihin tai leivosvuokiin. Halutessasi voit painella taikinaa suoraan vuokiin ilman kaulinta osuutta. Paista 175 asteessa n.10-15 min. Anna jäähtyä täysin ja irrota vuuistaan.

Limecurd: Laita keltuaiset, kuori, mehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna hiljaisella lämmöllä kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Lisää pehmeä voi lusikallinen kerrallaan ja sekoita sileäksi, kiiltäväksi tahnaksi. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa, jätä jäähtymään ja vaahdota vispikerma. Notkista kermarahka ja sekoita suklaasula joukkoon. Kääntele vispikerma joukkoon. Lisää limemehu, maista ja lisää haluttu määrä tomusokeria. (Kuten jo monesti olen sanonut, en ole kovin makean ystävä joten itse käytän melko vähän sokeria. Makuja on kuitenkin moni ja siksi suosittelen aina maistelemaan kaikkea samalla kun tekee, koskaan ei kannata sokeasti luottaa annettuun määrään)
Sulata valkosuklaa ja sivele leivospohjien sisäpinnoille. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Levitä pohjille 1-2 tl limecurdia ja sitten lusikoi (tai pursota) päälle täytettä. Nosta kylmettymään jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti