20 tammikuuta 2015

Kevyt mansikka-mango rahkahyydykekakku


Kevyet herkut teemaviikko jatkuu....Tämä höyhenen kevyt kakku on proteeinipitoinen ja vähäsokerinen. Valmistuksessa käytin intiaanisokeria (täysruokosokeri) joka on huomattavasti valkoista käsiteltyä sokeria terveellisempää, sillä siinä on kakki vitamiinit ja kivennäisaineet tallella. Kakku ei ole kovin makea, mutta toisaalta mistä lähtien terveellinen ja kevyt on ollut verrattavissa "normaalikakkuihin" :D Mielestäni aivan ihanan raikas, hempeä kokonaisuus. Intiaanisokerin tilalla voit kyllä halutessasi käyttää tavallista- tai tomusokeria, tai steviasokeria. Valitse täytteeseen oikein kypsä mango niin hedelmä itsessään tuo täytteeseen paljon makeutta.



Pohja
2 munaa
1/2 dl intiaanisokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
vaniljaa myllystä

 -kostutukseen appelsiinimehua

Sokeriliemi
1/2 dl vettä
1/2 dl intiaanisokeria
1/2 vaniljatanko

Mansikkatäyte
250 g pakastemansikoita sulatettuna
1 prk Ehrmann jogurttirahkaa
1tl Dr.Oetker vadelma-aromia
4 liivatetta
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua

Mangotäyte
1 kypsä mango
1 prk Ehrmann jogurttirahkaa
 1/2 tl Dr.Oetker appelsiini-aromia
4 liivatetta
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua

Lisäksi
3 dl vispikermaa (kevyt)

Päälle
Pakastekuivattua mansikkaa
Jogurttimansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilöiden joukkoon ja kääntele lastalla varovasti. Kaada irtopohjavuokaan (20 cm) ja paista 175 asteessa n.15 min, anna jäähtyä ja kumoa vuuasta. Laita kattilaan vesi, sokeri ja vanilja. Keitä n. 10 min että seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Soseuta mansikat ja sekoita rahkan joukkoon. Makeuta seos jäähtyneellä sokeriliemellä (puolet sokeriliemen määrästä) ja lisää aromi. Liuota pehmeiksi liotetut liivatelehdet kuumaan appelsiinimehuun ja lisää hieman jäähtyneenä rahkaseokseen. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele siitä puolet mansikkarahkaan. Laita jäähtynyt kakkupohja isomman irtopohjavuuan pohjalle (24-26 cm),kostuta appelsiinimehulla. Aseta 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan "rinkula" pohjan päälle. Täytä se mansikkatäytteellä (Laita niin paljon kuin mahtuu; lopun mansikkatäytteen voit kaataa lopuksi mangotäytteen pintaan) ja nosta pakastimeen hetkeksi. Valmista sitten mangotäyte: Soseuta mangon hedelmäliha ja valmista samoin kuin mansikkatäyte. Ota kakku pakastimesta ja poista reunarinkula kevyesti hyytyneen mansikkatäyteen ympäriltä. Kaada mangotäyte nyt koko vuokaan niin että mansikkakerros jää sisään. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 5 h tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuuasta ja siisti reunat kuumalla lastalla tai veitsellä. Koristele pakastekuivatuilla mansikoilla. HUOM!! Voit valmistaa täytteet suoraan samaan aikaan ja kaataa vuokaan perinteisesti päällekkäin jos et jaksa kikkailla :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti