27 tammikuuta 2015

Suklainen banaani-mustaherukka kääretorttu


Voi ei, nyt oli pakko taas leipoa "kevyemmät herkut" teemajakson vierestä; nimittäin kauppoihin oli tullut Arlalta mustaherukkarahka ja se oli pakko saada heti kokeiluun! :D Jotta sain sokerin karsittua minimiin, täytteeseen tuli myös banaania, jolla saa makeutta ja se on muutenkin aivan loistava makupari yhdessä mustaherukan kanssa. Rahka itsessään on valmiiksi makeaa, joten en sokeria täytteeseen enää lisännyt. (Tämä on makuasia, joten lisää makeutusta oman maun mukaan) Kokonaiset mustaherukat ja suklaahiput tuo täytteeseen kivaa suutuntumaa..

Tällä kertaa kääretorttuni ei todellakaan ole kauneimmasta päästä :D Noh, makuhan se on onneksi se pääasia!


Suklainen torttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
vaniljaa myllystä

Täyte
1 prk mustaherukkarahkaa
1 banaani
2 dl vispikermaa (20 %)
(sokeria halutessa)

Dr. Oetker tummia suklaahippuja
pakaste mustaherukoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilöiden sekaan; varovasti käännellen. Kaada leivinpaperoidulle pellille, paista 200 asteessa n.10 min ja kumoa jäähtymään. Vaahdota vispikerma. Soseuta banaani, ja sekoita sose yhdessä rahkan kanssa vispikerman joukkoon. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Ripottele mustaherukoita ja tummia suklaahippuja päälle, ja sitten loppu täyte. Rullaa ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Sulata suklaahippuja ja koristele pinta suklaaraidoilla, banaanilastuilla ja kokonaisilla suklaahipuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti