14 tammikuuta 2015

Currykana-kukkakaali piirakka


Eilen tein lounaaksi suolaista piirakkaa. Olin miettinyt että täytyisi pitkästä aikaa tehdä jonkinlaista kanapiirasta..Olen hiljattain hurahtanut kukkakaaliin; ja sitähän usein käytetään kanan parina erilaisissa kastikkeissa ja gratiineissa yms. Nyt tämä makupari päätyi piirakkaan, jossa makea maissi, täyteläinen ja mausteinen liemi kruunaa kokonaisuuden.


Taikina (halk. 20 cm vuoka)
100 g voita (150g)
1 dl perunahiutaleita (1,5 dl)
1/2 dl vehnäleseitä (1dl)
1 3/4 dl jauhoja (pyöristettynä 2,5 dl)
1 tl suolaa (1,5 tl)
1/2 dl vettä (3/4 dl)

Huom! Voit myös valmistaa tämän perinteiseen piirakkavuokaan mutta taikina kannattaa tehdä ainakin puolitoistakertaisena, suluissa määrät. Jos teen isompaan vuokaan, piirakasta ei myöskään tule yhtä korkeaa joten paistoaika vähenee hieman.

Täyte
n.150 g kanan maustamatonta rintafilettä (tai suikaleita) ->marinoi öljy,soija ja currymauste seoksella.
n. 1 dl makeaa maissia
n. 1/2 kukkakaali (pienehköstä/keskikokoisesta mitattuna)
200 g creme fraichea
1-1,5 rkl currya (suolaton)
1- 1,5 tl chilimausteseosta
1/2 tl kurkumaa
mustapippuria
loraus soijaa
ripaus sokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa
100 g emmentaliraastetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää pehmennyt voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja muotoile taikinapalloksi. Nosta jääkaappiin ja valmista täyte. Paista kana kypsäksi ja anna jäähtyä hetki. Irrota kukkaalista pieniä nuppuja ja keitä hyvin suolatussa vedessä  muutamia minuutteja, ei missään nimessä täysin kypsäksi. Valuta keitinvesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille (20-22 cm halk.) ja nosta taas hetkeksi kylmään. Sekoita fraicheen mausteet ja maista. Mausteiden määrät ohjeessa ovat viitteelliset, niitä voi lisätä oman maun mukaan :) Lisää munat joukkoon. Kuutioi kana ja levitä pohjalle. Levitä sitten maissi ja asettele kukkakaalinuput. Ripottele juustoraaste tasaisesti pintaan ja kaada lopuksi liemi päälle. Hytkäytä vuokaa muutama kerta jotta täytteet tasoittuvat. Paista 200 asteessa n.40 min (30 min). Tarjoa hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti