22 tammikuuta 2015

Munakasrulla jauheliha-yrttitäytteellä


 Tänään vuorossa suolaista "kevyempää hyvää"! Munakasrulla on ruokaisa ja helppo valmistaa. Lisukkeeksi vain raikasta salaattia niin tarjolla on oiva lounas tai tukevampi iltapala. Kylmänä tämä toimii hyvin myös kahvin kanssa välipalana tai coktailpalana juhlissa.


 Munakaspohja
3 rkl öljyä
1 dl jauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
3 keltuaista
3 valkuaista
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
paljon tuoretta oreganoa hienonnettuna


Täyte
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1/2 paprika
1 pieni punasipuli
1 iso tuore jumboherkkusieni tai muutama pieni
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl Valio kolme yrttiä ruokakermaa (10%)
mustapippuria
suolaa
paljon tuoretta oreganosilppua

1 prk rasvatonta raejuustoa

Sekoita kattilassa öljy ja jauhot. Anna jauhojen paahtua hetki ja kaada sitten maito joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla, suolalla ja oreganolla. Hämmennä seosta matalalla lämmöllä kunnes se sakenee.(Samaan tyyliin kuin tekisit valkokastikkeen) Nosta pois levyltä. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset hieman jäähtyneeseen maitoseokseen hyvin sekoittaen ja kääntele sen jälkeen valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Kaada leivinpaperoidulle pellille, paista 175 asteessa n.25 min. Pohjan paistuessa valmista täyte: Paista jauheliha, hienonnettu sipuli, kuutioitu paprika ja herkkusieniviipaleet pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyre, ruokakerma ja oregano;anna muhia hetki ja nosta pannu levyltä jäähtymään. Kumoa kypsä munakaspohja leivinpaperin päälle. Levitä hieman jäähtynyt jauhelihatäyte tasaisesti pohjan päälle ja lopuksi hyvin valutettu raejuusto. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen tiukaksi rullaksi. Nauti heti; tai ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa vielä n. 5 min, tai kunnes juusto on sulanut. Ps. Rulla on kyllä tosi hyvää myös kylmänä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti