16 lokakuuta 2014

Chorizo-pinaatti-fetapiirakka

 Tänään on taas koko suomi leipoo-kisastudio ja herkkujen aika! Tämän päivän ohjelmassa on vuorossa suolaisia piiraita joten niiden merkeissä mennään myös täällä kotona :) Tässä yrteillä kyllästetyssä piirakassa maistuu valkosipuli ja chorizo tuo piirakkaan purutuntumaa sekä savuista makua

TAIKINA
200 g voita
4 dl jauhoja
1 v.sipulinkynsi
2 rkl ruokakermaa
suolaa
HUOM! Voit vaihtaa jauhot gluteenittomiin jauhoihin; lisää siinä tapauksessa 1 tl psylliumia

TÄYTE
150 g babypinaatinlehtiä
50 g chorizo makkaraa
1 pkt fetakuutioita öljyssä
(feta/valkosipulikynsien kera)
1 prk valkosipuli-yrtit creme fraiche
2 munaa
1,5 dl voimakasta juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1 rkl ruohosipulia
1 rkl persiljaa


 Purista valkosipulinkynsi pehmenneeseen voihin ja sekoita jauhot vähissä erissä käsin tai koneella. Lisää ruokakerma, sekoita tasaiseksi taikinapalloksi ja nosta kelmutettuna jääkaappiin lepäämään. Pilko chorizo makkara kuutioiksi ja paista kuutiot nopeasti pannulla. Hienonna pinaattia hieman, samoin fetapakkauksen oliivit (halutessasi myös muutama fetapaketin v.sip.kynsi) Yhdistä munat, fraiche ja silputut yrtit; sekä mausteet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, laita pakastimeen 5 minuutiksi ja esipaista sitten 200 asteessa 5 min. Levitä pohjan päälle pinaatti, chorizo, murustele feta ja lisää juustoraaste. Kaada muna"maito" päälle ja hölskytä vuokaa pari kertaa jotta täytteet asettuvat. Paista 200 asteessa 35-40 min, kunnes täyte on hyytynyt.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti